Cocojambo888 kérdése:
Miért vagyok felkelés után minden nap gyenge erőtlen?
Figyelt kérdés
Amikor kelek fel ugye mint más is kicsit kába olyankor nem érzem csak amikor már teljesen fent vagyok gyengeség érzet fog el. De annyira erőt birok magamon venni hogy elvégezzem a napi teendőm sőt nehezebb fizikai munkát.
De érzem mintha gyenge volnék.
Szerintetek ez pszichés vagy keringési?
2016. ápr. 17. 08:57
1/6 anonim válasza:
A gyengeséget sokminden okozhatja. Az alvás milyensége, lehet, nem tudod kialudni magad rendesen (pl stressz miatt), frontok, vitaminhiány stb. Próbáld meg, hogy elkezdesz valamilyen multivitamint szedni, de ha nem igazán érzed, hogy javult volna a helyzet, érdemes egy vérképet csináltatni.
2/6 anonim válasza:
Mérd meg a vérnyomásod ilyenkor, hogy mennyi, és a pulzus is számít. Nálam még kiszáradás, magnézium, kálciumhiány szokta okozni. Vannak gyógyszerek, amelyeknek ilyen mellékhatása van.
3/6 A kérdező kommentje:
Meg mérte az orvos 110/80 volt reggel.
Ma hajnalban arra keltem hogy levegő után kapkodom és gyenge vagyok.
Az orvos meg azt mondta hogy sok vizet igyak és teázzam.
Ha nem múlik a gyengeség mennyek vissza.
Már rosz dolgokra gondolok néha.
2016. ápr. 22. 18:13
4/6 anonim válasza:
Nem kell megijedni, mert akár egy egyszerű vashiány is okozhatja. Kövesd az orvos utasításait, sok folyadék, vitaminok, ha nem javulsz, akkor meg vizsgáltasd ki magad. Minden rendben lesz :)
5/6 A kérdező kommentje:
Hát remélem igazad van! De nem semmi hogy csak egy egyszerű vashiány így elveszi az erőm :/
Ma a patikában az alábbit ajánlották:
- Vitaday 1x1 Vas+Folsav
2016. ápr. 28. 18:17
6/6 anonim válasza:
Vannak attól jobb vaspótló készítmények is. Az legyen a lényeg, ha választasz, hogy folsav legyen a vas mellett, a legjobb, ha C-vitamin is van. Ezek mind segítik a vas felszívódását. Vagy a másik alternatíva, hogy van egy készítmény, ami természetes vasforrást tartalmaz, és nem okoz kellemetlen mellékhatást, mint a szintetikus vas (Ferrotone a neve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!