Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi vár rám a torokmandula...

Mi vár rám a torokmandula (garatmandula) műtét után? Aki tudja vagy már volt műtve, nagyon szépen megkérem, hogy részletesen írja le! Többi lent. :-)

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok és évente többször volt torokmandula gyulladásom.Több kárt okozott,mint hasznot így a fül-orr-gégészem azt mondta ajánlatos a műtét,krónikusan el vannak változva.Nagyon félek,rettegek.Utána olvastam,hogy mi vár majd rám,de nem nyugodtam meg,valamint észrevettem,hogy mindenkinél relatívak az ilyen dolgok.Mennyire fáj utána a torok?Úgy,mint egy torokgyulladás?1-10 skálán?Valaki hányt az altatástól?Engem 6 évesen orrmandulára operáltak és sajnos hánytam.Félek,hogy egy köhögéstől,hapcitól,hányástól bevérzik a seb.Műtőasztalon az altatás előtt nagyon rossz volt?Jó lenne,ha minél többen írnátok,mivel borzasztóan stresszelek.Már tegnap meg kellett volna,h műtsenek (menstruáció miatt elmaradt) és a kórházba beérve azt hittem világgá szaladok félelmemben és sírnom kellett.Utálom ezt az érzést.Megőrjít a félelem.Valaki nyugtasson meg!Előre is köszönöm a válaszokat! :-) Ui.Mit lehet enni?

#altatás #fájdalom #műtét #torokmandula #garatmandula #evés utána #torokmandula-műtét
2016. ápr. 14. 22:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%
Itt nincs tapintat, hiába mondom azt, hogy jaj, csak egy szúnyogcsípés az egész, nem, nem az, baromira fog fájni, amikor felébredsz. Itt nincs helye tapintatnak, ez egy műtét, ami kb. két hét alatt gyógyul meg, nem is lehet hajat sem mosni addig, mert vérbőséget okoz a fejben és bevérezhet. Ez a fájdalom még mindig semmi nagyon sok más fájdalomhoz képest, mégis túlélik, úgyhogy fejezd be a picsogást, nem segít.
2016. ápr. 18. 18:27
 12/17 A kérdező kommentje:

A gonoszkodni PRÓBÁLÓ válaszolóknak üzenem,hogy csodásan vagyok! :-) Pénteken engedtek ki.Annak ellenére,hogy voltak komplikàciók és újra kellett műteni és édesanyám síró,aggódó arcát látni a pániktól,miközben folyik a vér a számból,most viszonylag jól vagyok.Fájdalmat kibírtam,erős vagyok.Isten vigyázott rám és az orvosok megmentettek!Hálás köszönet!Eszem,iszom,jól elvagyok és minden hasznos,kedves válaszolómnak köszönöm válaszát,áldja meg őket a jó Isten! :-)

Ti gonoszkodók,pedig remélem megtaláljátok a saját lelki békéteket (pl.utolsó kettő)! :-) Nektek is minden jót,mert ahogy látom szükségetek lesz rá!Nem irónia! :-)

2016. ápr. 25. 14:59
 13/17 anonim ***** válasza:
Ne haragudj,de ha valóban olyan súlyosan bevérzett volna,hogy újra kellett,hogy műtsenek,akkor 2 nap után rohadtul nem engedtek volna haza.
2016. ápr. 25. 15:30
 14/17 anonim ***** válasza:
56%
Semmi gonoszkodás nem volt benne, a hiba benned van.
2016. ápr. 25. 16:34
 15/17 A kérdező kommentje:

Megmutattam a kommenteidet az orvosomnak és kiröhögött téged,hogy persze,te már csak tudod.

Na lényegtelen.Én itt és most befejeztem,nem írok ide.Köszönöm mindenkinek a segìtséget! :-)

2016. ápr. 27. 19:52
 16/17 A kérdező kommentje:
18 napja műtöttek és most a bal oldali áll alatti nyirokcsomó a nyakom fáj,ha beszélek,eszek.Nyugalmi állapotban nem fáj.Bal oldalon varrták a mandulám helyét,mert utóvérzésem volt.Kicsit meg van duzzadva.Mitől lehet?Valaki segítsen!Komoly a baj?
2016. máj. 8. 09:34
 17/17 anonim ***** válasza:
En is azt hallottam hogy helyi erzestelenitessel sokkal jobb, ugy szep lassan fokozatosan megy ki belőled az érzéstelenítő, altatasnal meg hat.. Felebredsz esz baromira faj.. Nem ogok hazudni, kegyetlenül faj, de adnak fajdalomcsillapitot plusz nagyon nagyon sokat kell inni, akkor hamar jobb lesz! ( mondjuk nem tudom mennyire van értelme, nekem miutan kivettek ugyanugy beteg voltam sokat, csak nem a mandulám gyulladt be hanem minden mas... Szoval szerintem -de nem vagyok orvos- ez amolyan felmegoldas...)
2016. máj. 8. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!