Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pattanásos bőr, gyógyszer,...

Pattanásos bőr, gyógyszer, mikor tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Tegnap a bőrgyógyászom felírt 2 gyógyszert mivel csúnyán pattanásos az arcom.

Differin gél 1mg

Zineryt.

Így használom:

Reggel mikor felkelek megmosom az arcom szappanos vízzel, ez után szépen áttörlöm majd a problémás területekre felviszem a Zinerytet, ez rajta is van estig. Este fürdés után szokásos arcmosás, majd szintén a problémás területekre bedörzsölöm a Differint.

Ma van a második napja hogy ezeket a folyamatokat megcsináltam de még semmi látszat. De tényleg még semmi. Menjek vissza bőrgyógyászhoz vagy ez így a normális?

2016. márc. 24. 21:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én is nagyon nagyon pattanásos voltam de ez a nagy gennyes féle. Kentem mindennel de semmi. Most babát szeretnénk és elmentem vérvételre és az egyik hormonom a prolaktin magasabb volt a kelleténél de határon belül. A doki írt rá gyszert és azóta szép tiszta az arcam még meg os dícsérik milyen tiszta. Szval ezt az utat is meg lehet nézni h a hormonok rendben vannak -e.
2016. márc. 24. 21:36
 2/14 anonim ***** válasza:

szerintem nem normális, hagyd a pcsába a bőrgyógyászt mert láthatólag nem érdekli a nyomorod, csak felírja a sz#ros gyógyszereit a semmire.

amit leírok az mind tapasztalat, jó hosszú időm volt rá.

Az első és legfontosabb dolog hogy tudd mitől vagy pattanásos. Tedd azt hogy egy hétig nem eszel glutén és laktóz tartalmú dolgokat vagy ha igen az a mentes változat legyen. Ha az istenek kegyesek veled akkor nem lesz több pattanásod. Esetemben ez történt és sokan másoknál is. De ezt szigorúan kell betartanod..

Gyógyszerek amik isteniek: Akneroxid: Ha látod hogy kijön egy pattanás ezzel bekened este és szépen lassan el fog tünni. Ennél jobb cucc nem létezik a pattanások eltüntetésére.

Mellé még ajánlott valami hidratáló krém ha már akneroxidot fogsz használni: La roche posay cicaplast. Ezt felkeléskor használd.

Piros foltok eltüntetése, gondolom van: mikrodermabráziós arccsiszolás. 6 alkalom és legyen bármilyen ronda az arcod, megszépiti.

Ennyi. DE MINT ÍRTAM A LEGFONTOSABB H TUDD MITŐL VAGY PATTANÁSOS.

2016. márc. 24. 21:37
 3/14 A kérdező kommentje:
Cigi illetve sok Cola okozhatja?
2016. márc. 24. 21:42
 4/14 anonim ***** válasza:

cigi nem hiszem, cola se nagyon, de mivel szarásig van cukorral így nem kizárt hogy a te bőrödnek nem tesz jót.

de mint mondtam a leghatásosabb az hogy egy hetes liszt/tej termék mentes kurát tartasz. azt csak kibirod. nem nehéz. Aztán ha nem javul (amit kötve hiszek), akkor érdemes lenne elmenned egy allergia vizsgálatra. Annak nincs semmi értelme hogy irogatják fel a kenőcsöket, miközben ugyan azt a rossz szokást csinálod ami miatt jelez a bőröd hogy ájjá má le.

2016. márc. 24. 21:45
 5/14 A kérdező kommentje:
Most voltam először bőrgyógyásznál. Próbáljam végig ezt? vagy s.o.s allergiavizsgálat?
2016. márc. 24. 21:55
 6/14 anonim ***** válasza:
próbáld ki. :) 1hét az nem sok. ha nem fog segíteni akkor hát allergia vizsgálat.
2016. márc. 24. 21:56
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! :) Megfogadom tanácsod.
2016. márc. 24. 22:01
 8/14 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem hogy mennyi idős vagy?
2016. márc. 24. 22:01
 9/14 anonim ***** válasza:

23 vagyok.

14 éves koromtól 21 éves koromig teli voltam pattanásokkal és piros foltokkal. Aztán egyszer csak annyira lebetegedtem hogy nem tudtam enni konkrétan semmit, aztán észrevettem hogy megtisztult az arcom és akkor jöttem rá hogy ha glutén v laktóz tartalmú kajákat eszek akkor kijönnek. Gyakorikon is olvastam utána hogy nekik is emiatt jöttek ki pattanások. Az esetek nagy százalékában tényleg vmilyen ételalergia miatt jönnek ki.

2016. márc. 24. 23:49
 10/14 anonim ***** válasza:
Azért egy arctisztítás nem ártana egy jó kozmetikusnál.
2016. márc. 25. 05:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!