Súlyos beteget felügyelet nélkül lehet hagyni?
Egyik családtagunk súlyos fekvőbeteg. Munka miatt egész nap nem tudunk vele otthon lenni, 4-8 órát egyedül van. Evést, vécézést meg tudja oldani egyedül, de menni egyáltalán nem tud. Régebben előfordult, hogy elesett, mostanában már talán jobban van egy fokkal, és nem történik ilyen, illetve túl nagyot nem is tud esni, úgy van kialakítva a hely. Viszont mégiscsak egyedül van, és bármi történhet. Ápolót nem akar fogadni, azt mondja, jobb neki egyedül.
A kérdésem az lenne, hogy ha egyedül lesz, és ne adj isten, történik vele valami, akkor mi, a többi családtag lehetünk érte felelősek? Vagy ha aláír egy nyilatkozatot, hogy önként vállalja ezt, akkor nem? Hol lehetne ennek pontosan utánaérdeklődni, hogy hogy van ez jogilag? Közjegyzőnél, ügyvédnél vagy valamilyen intézménynél?
Kérem, aki tud, segítsen! Előre is köszönöm!
Ahogy a hozzászólásokból látom , biztosan le fogsz pontozni a véleményem miatt , de tudod , ez nem foglalkoztat és nyugodtan tedd meg , ilyen a hozzáállásod is amúgy.
Ezeket írtad : "súlyos fekvőbeteg" , "4-8 órát egyedül van" , "menni egyáltalán nem tud" , "mégiscsak egyedül van, és bármi történhet" .
Tudod , ha én lennék a helyedben , akkor kötelességemnek érezném a megoldást , hogy ne legyen egyedül 4-8 órára sem. Te más vagy. Nyilatkozaton gondolkodsz , saját védelmedet állítod a középpontba ahelyett , hogy egy súlyos , menni nem tudó , fekvőbeteg és CSALÁDTAG felügyeletéről gondoskodj valahogyan aki egyedül van és bármi történhet vele.
Igaz , alszotok éjszaka , akkor sem vagytok vele , ott vagytok , ha szükség lenne rátok.
Egyszerűen nem értem , hogyan juthat valakinek eszébe , hogy egy súlyos beteg embert magára hagyjon 4-8 órára is akár?
Megértem , ha idegent nem akar a beteg maga körül tudni , de rátok nem szólna , mert Ti a családja vagytok.
Nem egy egészséges emberrel beszélünk , hanem SÚLYOSAN beteg emberről!!!
Most komolyan , nyilatkozaton gondolkodsz? Ideírsz , ahelyett , hogy megoldanád a súlyos beteg , menni nem tudó családtagod felügyeletét?
Elszomorító ez a gondolkodásmód!
Számtalan lehetőség közül választhatnál , ami neki is segítség és nektek is. Ezeket az információkat simán megkaphatod a szociális szolgáltatótól is.
A főnököm ilyen esetre egy 10 oldalas példányt szokott adni a család kezébe, amiben millió telefonszám , millió lehetőség van.
Fogalmam sincs , hogyan lehet így jól elszámolni a lelkiismerettel.
Sok fekvőbeteghez járok ki gondozni , szakmához értő vagyok és szeretem is a munkám.
Egy súlyos , járni nem tudó családtagnak valahogyan segíteni kell és nem magára hagyni ennyi ideig , mert ezt senki nem érdemli meg.
Egy szociális gondozó.
"Ahogy a hozzászólásokból látom , biztosan le fogsz pontozni a véleményem miatt , de tudod , ez nem foglalkoztat és nyugodtan tedd meg , ilyen a hozzáállásod is amúgy."
Nyugodj már meg, látom egy ideje rátapadtál a hozzászólásaimra, és mindenbe belekötsz, közben meg direkt nem veszed tudomásul, amit mondok, és újra ugyanazokkal az érvénytelen megállapításaiddal jössz elő. Te csak idegesíteni akarsz, nem segíteni. Azt hiszed, teljesen hülye vagyok?
"Tudod , ha én lennék a helyedben , akkor kötelességemnek érezném a megoldást , hogy ne legyen egyedül 4-8 órára sem."
Te inkább arra válaszolj, amiről kérdeznek, és ne üsd bele az orrod más dolgába, ugyanis nem ismerheted a pontos helyzetet. Kellemetlen tulajdonság ez, amikor valaki mindig a másik hibáival van elfoglalva. Akkor szokott ez lenni, ha neki magának sokkal súlyosabb hibái vannak.
Egyébként meg fejezd be a trollkodást. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!