Akinek idős rokona állandó felügyeletet igényel, kérlek elolvasdnád? Mi a megoldás vajon?
Nagyim agyvérzést kapott, 85 éves, de tök stram volt eddig.
Elég jól haladt, egyedül evett, fel is tudott már ülni, de a kórház nemigen zsenírozza magát, pedig már mindenkit lepénzeltek, de sztem ez emberség kérdeése....
Nem bénult le, és agyilag is tiszta maradt, az érzelmi rész sérült "csak". de felkelni nem tudott. Aztán felfekvése lett, amire megvetették a krémet, de nem kenik neki, nem adnak neki eleget inni, hogy ne kellejen ágytálazni, vagy nem tudom, és anyukám hiába megy minden nap, itatja, viszi a friss főt kaját, eszik, de fogy, látdszik, hogy lassan fel fogja adni. :'((
A doki nem akarja kiengedni, de ott meg elsorvad, mondjuk megkérdeztük az önkormáyzatnál, és ilyen napi ápolás csaak 1-2 óra, neki meg állandó felügyelet kéne...anyukám dolgozik, muszáj neki...én meg messzebb vagyok tőlük, és ráadásul kicsi gyerek van, aki állandóan beteg, nemigen tud rám számítani sajnos..:-'(
Mi a megoldás??
Anyu az ottani otthonba nem akarja adni, nm is igen tudnák kifizetni, mert nagyon rosszakat hallott onnan...
köszi, ha válaszoltok!
szia, nagyon köszönöm a válaszodat!
Igen, erre én is gondoltam, de nem tudom, hogy mi lenne jó, mert ugyan Pesttől nem messze, Cegléden vannak, de anyumék Monorierdőn laknak, és minden nap ingázik a nagyimhoz, már teljesen kikészült...
Ha felhozatnánk Bp-re, mondjuk a Bajcsy lenne a legközelebb, de ki tudja, ott is milyen az ellátás, akkor anyu még több utazás, még több pénz...:-(
Te tudsz egy valószínűsíthetően jó kórházat ilyen szempontből esetleg?
szia, húú, tényleg jó messze vagy...de nagyon köszönöm, ha utánakérdezel..bár sajnos nincsenek jó hírek, mély depibe zuhant, nem hajlandó csak anyukámtől ételt-és italt elfogadni...és semmiben nem akar közreműködni...
látszólag ez az érzelmi terület nem tűnt olyan nagy bajnak, és mégis ezek szerint...
Én ma felhívom a BAjcsyt, mert nekem az lenne közel, és megkérdem, hogy itt mik a lehetőségek...
Mi leszel ha nagy leszel? :)
Igen a ceglédiben, egyenlőre a Neurológián, vagy idegosztály, úgy van kiírva...de épp tegnap azt mondta a doki, hogy lehet le kell tenni az elfekvőbe, mert náluk csak akut beteg ellátás van...'(
Ma felhívtam a Bajcsyt, és ide sem lehet áthozatni, akkor megoszlana anyum, és köztem a teher, de itt is csak akut ellátás van...:-((
köszönöm...
sajnos még egy rohama volt, szörnyű a helyzet...:'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!