Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A gyógyteák nem állnak el 3-4...

A gyógyteák nem állnak el 3-4 napig, ha előre megcsinálom?

Figyelt kérdés
Vagy elveszítik hatásukat?
2016. febr. 25. 15:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem szokták előre elkészíteni, mert a legegyszerűbb italok a világon, de egy jól lezárt üvegben, hűvös helyen ki kell bírniuk. Annyi, hogy megsötétedik.

Én indiai teát szoktam előre megcsinálni, mert tejjel, vízzel fel kell főzni, fűszerekkel, 12 percig, szal bonyolult, mert melóban nincs tűzhely, meg mikró sem. Azt is csak 2 napig szoktam eltárolni, annak semmi baja, csak jó erősen fel kell rázni.

2016. febr. 25. 16:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Én galagonya teát iszok vérnyomásra meg jobb alvásra és bevált. Eddig elalvás előtt csináltam meg, de sokszor munkából hazaérve nincs erőm és időm forralni vizet, beáztatni, majd elmosogatni fáradtan stb.. ezért lenne jobb, ha előre eltudnám készíteni így csak be kéne mikrózni és ihatnám egyből. Csak nem tudom így nem e szűnik meg vagy gyengül a hatása. Már az is jó lenne, ha legalább 2 napra meg lenne csinálva, például ma este csinálok 3 adagot, abból egyet megiszok és még a következő két napra lenne.
2016. febr. 25. 16:18
 3/4 A kérdező kommentje:
Betenném egy műanyag flakonba a hűtőbe az úgy jó lenne?
2016. febr. 25. 16:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak másnap iható az előző napi galagonya tea, és akkor ha mindjárt hűtőbe teszed. Egyébként ha van vízforralód, azzal egy perc alatt felforr a víz, és nem egy állott hideg teát iszol. Én csak frissen szeretem a galagonya teát, és tényleg nagyon hatásos.
2016. febr. 25. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!