Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szívfájdalom 25 évesen, mitől?

Szívfájdalom 25 évesen, mitől?

Figyelt kérdés

Nem voltam beteg mostanában, de már pár hete is fájt több napot, aztán abba maradt. Vettem halolaj kapszulát, az volt ráírva,hogy a szív egészségéért, hátha jó lesz.

Emellet C-vitamint, Multivitamin pezsgőtabit, és Tőzegáfonya kapszulát szedek.

Reggel általában úgy reggelizek, hogy egy keveset itthon, plusz kávé (gyenge, kavarós instant), aztán 1,5 órát utazok kb, meló előtt is eszek néha gyümölcsöt, néha péksütit, mikor mit, utána megint kávé (szintén gyenge), napközben normális folyadék, 6 óra alatt kb. 1 liter, meg ugye napközben előtte utána is.

Itthon sétálok több kilómétert (kutyákkal:D). Igazából elég feszült stresszes életem van, de nem tudok rajta változtatni...plusz azért nem kéne 25évesen fájnia emiatt a szívemnek szerintem.

De úgy fáj, hogy belenyilall a bal kezembe, meg a lapockámhoz a hátamba...és ilyenkor, mikor elkezd nyilallni a szívem, akkor olyan, mintha hirtelen maratont futottam volna, lihegek, de nem ver gyorsan a szívem, és nem tudok nagy levegőt venni, csak icipicit, mert egyből szétszakadok a fájdalomtól...de ugye ilyenkor meg beparázok, mert konkrétan nem tudok levegőt venni egy jó fél percig...tegnap olyan volt, hogy lüktetéssel egybekötve nyilallt a szívembe, elkezdtem sírni a fájdalomtól, barátom azt se tudta, mi van...(elmúlt kb. 15 lüktetés után, de nagyon félelmetes volt). Orvoshoz csak csütörtökön jutok a munkabeosztás miatt, addig is kíváncsi lennék, hogy ki mit mond, hátha találkozott már valaki ilyennel. Nyilván nem veszem készpénznek, mert úgy is elküldenek vizsgálatra:)

Lány vagyok, bár nem tudom, ez mennyire fontos.

Egyébként nagyjából normálisan élek, nem cigizek, nem iszok, nem drogozok, nem eszem zsírt zsír hátán, hanem változatosan, egyedül a sütik, amiket azért néha sikerül felzabálnom:D De azt sem durván. Nem vagyok túlsúlyos, 158 cm mellett 45 kg vagyok. Ja a vérnyomásom általában 95-99 körül van. (legutóbb 96/59, pulzus 66 - ezt írta ki a vérnyomásmérő:D)

A munkában mondjuk néha megerőltető, nehéz dolgokat emelek, általában 10 kg-okat, naponta sokszor, néha kevesebbet, de van, hogy 3-4 órán keresztül, persze a saját tempómban, mert szerencsére nincs nagyon megkötve a kezem, csak kell egy bizonyos határidőre így meg úgy pakolni:D

2016. febr. 16. 19:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Jól teszed, ha orvoshoz mész. A szív állítólag nem fáj. Inkább az emelgetéssel lehet kapcsolatban a problémád. Panangin fortét vegyél magadnak, és szedjél belőle napi egy szemet. Ez egy vitamin.
2016. febr. 16. 19:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Valoszinuleg elkuldenek kardiologushoz.

Lehet problema van a sziveddel,de ilyen fiatalon ez meg boven orvosolhato.

Olyasmi neha nekem is van,hogy a szivem korul beszur mikor levegot veszek es csak pici levegot tudok venni, de nekem nem kotott a lukteteshez hanem a levegovetelhez. Nekem azt mondtak tobben,hogy ilyenkor beszorul a levego, elmulik kesz.

Viszont az, hogy kihat a karodra es borzalmasan faj...

Nem vagy hajlamos trombozisra? Csak talalgatok, nem akarlak ijesztgetni, de ennyi idosen biztos nincs komoly bajod! A stressz pedig durvan kihat mindenre barmilyen korban.

2016. febr. 16. 20:01
 3/6 A kérdező kommentje:

Ja igen, azt hozzáteszem, hogy tudom, milyen mikor beszorul a levegő, az tök más, akkor nyújtózkodom a kezemmel, és elmúlik, utat kap a beszorult levegő. Plusz régen refluxos voltam, és sajna megtapasztaltam a nyitott gyomorszájat, ami hasonló érzés ehhez, de ugye mégsem az. Szóval ezeket is kizártam, bár nem vagyok orvos, de sokszor fizikai aktivitás után jön ki, nem egyből, hanem rá 1 órára kb. (pedig érzetre nem érzem fáradtnak magam)

De eszembe jutott egy fontos dolog, szedtem fogamzásgátlót, minden vizsgálat nélkül írta fel a doki, mert nagyon erős alhasi fájdalmam volt, hánytam, hasmenés, rosszullét, és 2 napot nem tudtam havonta kivenni szabira/táppénzre, így a doki ezt javasolta.

És kb. 8 hónap után kezdett el fájni a szívem, és ugye 3 hétig fáj, és az 1 hetes szünetben kb. 3. naptól meg nem fájt. Aztán mikor elkezdtem a tabit újra, előjött a szívfájdalom újra. Estére vettem be, és éjszaka fájt, nem is tudtam bal oldalt aludni, egyáltalán. Aztán abbahagytam a gyógyszert, és abbamaradt. Lehet abból van valami?:( Azóta persze szenvedek a rosszulléttől, egyre durvábban, szóval egyik dolog rosszabb, mint a másik...:(

2016. febr. 16. 21:11
 4/6 anonim ***** válasza:
El kellene menned másik dokihoz, másikat feliratni. Az eleve gyanús, hogy abbahagyod és elmúlik a fájdalom, nem?
2016. febr. 17. 10:26
 5/6 anonim ***** válasza:

A lelkiismeretes orvos teljes vizsgalatot csinal trombozis teszttel is (ez egy sima vervetel).

Nem feltetlenul az van, lehet valami allergias reakcio valamelyik osszetevore.

2016. febr. 17. 14:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondoltam később,hogy kellett volna egy vizsgálat...amúgy már abbahagytam teljesen, pont emiatt. Nem is szeretnék felírni másikat, mert most sokkal rosszabbul vagyok, mikor megjön...lehet, hogy furán hangzik, de amíg nem szedtem, addig más volt minden, most még a körmöm is gyengébb, meg a hajam, pedig több dolgot teszek értük, mint régen...
2016. febr. 17. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!