Mi lehet a következő tünet s annak oka?
Figyelt kérdés
Ha este fekszem le aludni,gond nélkül elalszom, ha reggel, éjszakás műszak után, akkor is. Viszont ha délután, kb. 2-6 óra között fekszek le, mert fáradt,álmos vagyok,akkor fura dolog történik. Még pedig az, hogy mielőtt teljesen elaludnék arra riadok fel,hogy nem veszek levegőt, makd kapkodok a levegő után. De mindig, nem néha néha. Ilyenkor gyakrabban fordúl az is elő, hogy "félig" felébredem, hallok mindent, érzek mindent, azt is érzem,hogy lélegzem e vagy sem, de nem tudok megmozdulno, nem tudom konyitni a szemem, ha nem veszek levegőt nem tudok levegőt venno, egyre jobban bepánikolok, ilyenkor azt is érzem, hogy szaporább a szívverésem, majd nagy kínlódás után "teljesen" felébredek. Ezta kínlódást úgy kell érteno,hogy mintha lefognának s te erölködsz hogy mozoghass. Mindig csak keveset tudok mozogni, aztán érezhetően többet, makd felébredek, szapora a szivverésem s kapkodom a levegőt. Mostanra sokszor rá is jövök,hogy mi zajlik, így nem ilyedek meg, de az elmúlt egy órában próbáltam elaludni s háromszor riadtam így fel.2016. febr. 14. 15:57
1/1 anonim válasza:
Hogy miért csak a délutáni alvásnál jelentkezik azt nem tudom, bár valószínűleg hormonális.
Egyébként alvási paralízis a neve. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!