Miért nem nő a hajam?
Tudna valaki tanácsot adni, hogy hogyan vehetném rá a hajam, hogy nőjön? Évek óta nem nőtt semmit..Illetve 1 éve sokat vágtam belőle (nagyon sokat), és aztán 1 év alatt sikerült kb 5 centit nőnie, de azóta semmi...Az a rész, amiből vágtam, az nőtt egy év alatt 5 centit, és az a rész pedig, amit hagytam, illetve néha vágattam a végéből a töredezett szálak miatt, szó szerint semmit nem nőtt évek óta. Vágni szoktam a végéből, de úgy látom nem segít mert kb mintha nem csináltam volna semmit, újabb töredezett szálak alakulnak ki.. 1 hónapja szedek minden nap 6db multivitamint, de semmi...Ricinus olajat használtam sokáig, de az sem...Már vagy 3 hónapja használom az Alpecin koffeines sampont, de semmi...
Az oké, hogy a stressz árthat a hajnak, de itt szerintem valami más van a dologban...Bár tény, hogy nagyon stresszes vagyok évek óta.. Sokáig festetem a hajam, nyilván ez is számít, tudom, de akkor másoknak miért nő a hajuk miközben ők is festik? Ráadásul mivel feketére festettem, másfél éve leszívattam teljesen, hogy újra barna legyek, és konkrétan szeptember óta nem festem egyáltalán...Nincs is miért, mivel semmi lenövésem sincs...
Vasaltam is sokáig, de már ezt sem csinálom egy éve...De másoknak ez sem szokott gondot okozni..
Sajnos hormonproblémáim vannak, 98%, hogy pajzsmirigy túlműködésem van, és a tesztoszteron szintem is magas, gondolom ezek mind összefüggésben vannak a többi dologgal, de nem akarom elhinni, hogy nincs megoldás addig, amíg nem kezelnek ki..Meg az elég fura, hogy volt időszak, amikor rendesen nőtt a hajam, még mások is mondták, hogy hú, már ilyen hosszú? miközben akkor már megvoltak ezek a hormonproblémák..(hogy miért nem kezeltek már akkor, azt inkább hagyjuk...)
Valaki tudna ajánlani valami módszert? Bármi jöhet, kapszula, vitamin, kencefice..bármi...:( Tudom, hogy elrontottam, de szeretnék egy második esélyt, mert rettentően megbántam az egészet, és szeretném helyrehozni....Bár nem csak az én hibám, mivel gyerek fejjel kezdtem bele a festésbe és a vasalásba, anyám pedig meg sem próbált megakadályozni, de ez már egy másik történet...
Köszönöm a (kedves) válaszokat :)
Hát tudod van egy 19 éves lányom. Éveket vitáztam vele, mert mindenáron hajvasalót akart. Szerencsére a festést nem hozta fel. Mindig mondtam neki, majd ha elmúltál 18 és megkeresed rá a pénzt azt veszel belőle amit akarsz, de én nem járulok hozzá, hogy tönkretedd a hajad (másik ilyen a 10 cm-es magassarkú cipő volt, amit nem voltam hajlandó megvenni, ha felnőtt lesz úgy rontja el az életét, ahogy akarja).
Visszatérve a Te problémádra, erős a gyanúm, kompletten tettél az ügy érdekében de nem okolható egy személyben ez vagy az a dolog, a hajaddal kapcsolatban.
Próbáld meg az alábbi pakolást: 1 egész élesztőt keverj össze egy tojás sárgájával (fehérjét ki lehet dobni) és egy kevés olíva olajjal, hogy tejföl szerű masszát kapjál. Ezt tegyétek rá pakolásnak a fejedre jó közel a tövéhez, hogy a fejbőrhöz jusson. Tekerd be törcsivel. Kb. 30 percig hagyd magadon majd moss hajat. És ezt ismételd hetente egyszer. Esetleg még vehetsz natúr sörélesztő tablettát (nagyon jó a körömnek és a hajnak és nem drága).
A pajzsmirigyre pedig érdemes lenne a büki füvesember boltjába elmenned és venni szurokfű teát (agyalapi mirigyre hat) és közönséges galajt (pajzsmirigyre nagyon jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!