Haj visszanövése?
Kicsit több,mint egy évig hullott a hajam krónikus gyulladás (góc) miatt, most úgy néz ki, normalizálódik a helyzet. Viszont aggódom, hogy nem fog visszanőni. Nagyon ritka lett mindenhol, a copfom kb. egy vicc, amilyen vékony. (Pedig mindig szép hajam volt)
Tapasztalatokat szeretnék, általában mennyi idő, amíg elkezd dúsulni? Mivel lehet rásegíteni?
Egyáltalán van esély rá,hogy újra normális hajam legyen?
Milyen jellegu gocos volt?
Egyebkent azt mondjak goc eseten ahogy elmulik a problema es normalizalodik a helyzet, visszano a haj. Persze nem egyik naprol a masikra fogod latni , hogy megdusult.
Probalj hajvitaminokat szedni( dm -ben van egy csomo) nem tudom hasznal e, de artani nem art. Es ha vashianyos vagy esetleg , mindenkepp szedj vas tablettat râ, mert nekem akkor hullott rettenetesen, amikor mêg az êrtêk a vervetelnel az also hatart surolta, de mêg nem volt megcsillagozva!
Mandula.
Vashiányom volt, akkor derült ki, amikor még nagyon hullott a hajam tavaly. Azóta ez rendeződött, nagyon sokszor nézték laborban, legutóbb 23 volt a vasam (6-tól 32-ig jó). Nagyon remélem, hogy lesz változás, mert ez az állapot tarthatatlan :( Sajnos más betegségeim is vannak, amik ronthatják az esélyeimet, de mindegyik kezelve van (hormon és fejbőr problémák). A hajam már nem hullik, szóval 100%, hogy a mandulaműtét oldotta meg. Az utóbbi pár hónapban csak ez az egy változás volt egészségügyi szempontból
Mandulaiddal mi volt? Sokszor fajt? Hogy allapitottak meg , hogy gocos es ki kell venni?
Nekem is kb negy evig hullott tonna szamra a hajam, es a copfom nekem is rohejes lett, ahhoz kepest , amilyen volt... :(
Szedd folyamatosan a vasat! Nekem a sorbifer durules ( emlekezetbol irom a nevet, szoval lehet nem pontos) valt be! Elotte maltofert szedtem , az nem jol szivodott fel.
Most mintha nem hullana, de mar nem tudom, lehet csak bekepzelem , h nem hullik:):(
Majdnem fél évig szedtem a vasat. Szigorúan, havonta ellenőrizték, mert nagy adagot kellett szednem (Neo-Ferro-Folgammából napi 3x2). A vasraktáraim szintjét is ellenőrizték, sikerült a felső határ közelébe feltornázni. Ez nyár végén volt, azóta is rendszeresen nézetem, nem ment lejjebb, mert a vashiány okát sikerült megoldani (pajzsmirigy miatt volt erős a menstruációm). Ja és szedek multivitamint, amiben van egy kevés vas.
A manduláimmal sokszor volt gond tizenéves koromban, de aztán valahogy megfeledkeztem róla. Annyit tudtam, hogy nagyok. Később kiderült, hogy hegesek, gennyesek, krónikus gyulladásban voltak, ami antibiotikum hatására sem múlt már el. Szerintem a jéghegy csúcsa az lett, hogy 2014 nyarán beteg lettem, de egyéb okokból nem szedtem be az antibiotikumot. Azt hiszem ősszel vettem észre, hogy kicsit ritkább a hajam és télen kezdett el borzasztóan hullani.
Mivel nagyon érdekel a külsőm (sajnos önértékelési gondjaim vannak), ezért iszonyatosan rágörcsöltem a témára és rengeteg orvosnál voltam a hajammal. Sajnos a mandula elég későn jutott eszembe, 1 év hajhullás után jutottam el a műtétig.
Az a baj, nem tudom hogy dolgozom fel, ha nem nő vissza a hajam.
Mintha csak magamat hallottam volna...:)
Hidd el visszafog noni!! Ahogy kiirtodik a goc, es a szervezet ujra helyreall, elkezd rendezodni! Azt mondjak par honap is lehet mire eszbe kap a szervezet, h mar minden oke, de ha mar minden rendben akkor csak turelem kerdese es nemsoka ujra dus hajkoronad lesz:)!!
köszi szépen, kedves vagy :)
Tudom, az már tök jó, hogy abbahagyta a hullást, meg az ízületi fájdalmaim is elmúltak. Csak ugye vannak hormongondjaim (tinikorom óta, ez egy genetikai probléma, amire most derült fény) és emiatt állítólag lehet, hogy nem nő vissza a hajam. Plusz a hormonok miatt a fejbőrömmel is szenvedek, mondjuk azt most visszaszorították egy erős gyógyszerrel.
Szóval emiatt parázok, meg hát olvastam sajnos olyat, hogy valakinek nem nőtt vissza a haja hajhullás után. :(
Amúgy ha akár csak sejted is, hogy gond lehet a manduláddal, menj el minél előbb gégészetre. Nálam sem volt nyilvánvaló, hogy emiatt rossz a közérzetem, fájnak az ízületeim stb. Fájni nem fájt különösebben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!