Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A heroinra már az első alkalom...

A heroinra már az első alkalommal rá lehet szokni?

Figyelt kérdés
Ha az ember csak egyszer szeretnè kipróbàlni, kívàncsisàgból de nem vènàsan hanem melegitve, gőzt beszívni, de erősen eldönti előtte, hogy csak egy alkalom ... első alkalomnàl lehetnek fizikai tünetek?màrmint a szer hasznàlat utàn?

2016. jan. 28. 12:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Csak halkan megjegyezném, hogy már ott elveszted a hiteled, mikor nem tudsz különbséget tenni a tolerancia (hozzászokás), és az addikció (rászokás) közt.

Remélem a kérdezőnek is feltűnt, hogy sok lesz az a 71%.

2016. jan. 30. 03:18
 12/26 anonim ***** válasza:
Csak halkan megjegyezném, ezt a két fogalmat nem írtam külön,. Ajánlom, tedd fel a szemüvegedet 79%.
2016. jan. 30. 07:36
 13/26 anonim ***** válasza:
Épp ezzel van a gond:3
2016. jan. 30. 12:27
 14/26 anonim ***** válasza:
Ha valaki azt mondja zöld, Te azt mondod nem, mert az világoszöld. Ezzel van a gond.
2016. jan. 30. 13:36
 15/26 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ, bár nagyon kíváncsi vagyok rá, és valószínüleg tudnék is szerezni, de inkább hagyom a pics@ba...
2016. jan. 30. 19:42
 16/26 anonim ***** válasza:

Látom nem érted a finom utalást, próbáljuk meg picit szájbarágósan:3

Felhívtam a figyelmet, az egyik leg szembeötlőbb hibádra, hogy a kevésbé jártas olvasók meg tudják ítélni, hogy mennyire vagy hiteles.

Visszaolvastam (többször is, szemüvegben, és anélkül) és még mindig azt látom, hogy rosszul használsz, olyan alapvető fogalmakat, mint a rászokás, és hozzászokás.

(Különösen szájbarágós rész)

"Csak halkan megjegyezném, ezt a két fogalmat nem írtam külön,."

Ahogy az előbb elmondtam, ezzel magad alatt vágod a fát, hiszen két teljesen eltérő jelenségről van szó, amit semilyen esetben nem lehet együtt tárgyalni.

"Ha eldöntöd erősen, ha nem, hogy csak egy alkalom lesz, máris hozzászoktál."

Erős, egy olyan mondattal indítani, amiben azt állítod, hogy egy használat után tolerancia alakul ki. Azt is mejegyzem, hogy te voltál az első aki hozzászokásról beszélt, miközben mindenki más az addikcióról.

Igazából csak a zöld-világoszöldes hasonlatod miatt írtam ezt le, mert úgy hangzik, mintha mi egyet értenénk, csak kötekvős hangulatomban vagyok.

Ezt felejtsük el gyorsan, semmiben sem értek egyet, ahogy előttem leírták egy használat után kizárt, hogy fizikai függőség alakuljon ki. Ahogy tolerancia sem tud.

2016. jan. 31. 06:04
 17/26 anonim ***** válasza:

Úgy látszik , ahány előadó van , ahány pszichiáter , ahány drogprevenciós szakember , annyiféleképpen tanítják.

Valaki úgy tanítja , már az első használata utána kezd kialakulni a függés , de valaki úgy , a fizikai csak a rendszeres használat után, a lelki pedig már azonnal. Valaki pedig úgy , sem a fizikai , sem a lelki nem alakulhat ki , csak rendszeres fogyasztás után.

Nem is ezen kellene eszmét cserélni , hanem azon , mindenkit tönkretevő életmód és akár már egy alkalom után is meghalhat az ember.

2016. jan. 31. 10:50
 18/26 anonim ***** válasza:
Norman E. Zinberg Függőség és kontroll c. könyve való neked. Nagyon ajánlom, érdekes olvasmány egy témában jártas szakembertől. Nem a sok tudatlan gyik-es kommenthuszárra kell hallgatni. (Tisztelet a kivételnek, cli_hlt valamint a 16-os válaszoló egész értelmes dolgokat ír.)
2016. jan. 31. 13:10
 19/26 anonim ***** válasza:
Na ez a legjobb tanács , szakmai irodalak olvasása , nem pedig itt olvasgatás , mert bizony a sok ellentétes vélemény olvasása közben az ember gyereke már azt sem tudja mi van.
2016. jan. 31. 13:30
 20/26 Rob Halford válasza:
Szia, én dolgoztam elsősegélyesként különböző magyar fesztiválokon (Sziget, Volt stb.), úgyhogy sokat olvastam a gyakran használt drogokról, ezek alapján annyit mondanék hogy NE próbáld ki. Tényleg ne. Hihetetlenül erős szer, és nem csak pszichés, hanem fizikai függőséget is okoz, tehát a szervezeted a sejtek szintjén fogja igényelni az újabb adagot. Egy idő után már nem azért tolják a szert a használók, hogy jól érezzék magukat, hanem hogy ne legyenek szarul. Én előbb próbálnék ki bármilyen más drogot (kokain, LSD, MDMA stb.) mint heroint. Nagyon gyorsan leépíti a szervezeted ha rászoksz, leszokni meg szinte lehetetlen. Ha egyszer kipróbálod mindig emlékezni fogsz te is és a szervezeted is arra az eufóriára amit a szer okozott, és életed végéig benned lesz, hogy basszus kéne megint tolni. Egyébként ha érdekel bárkit a téma, javasolnék egy magyar dokumentum filmet, az a címe hogy Budapest végállomás (fent van youtubeon), aki azt megnézi biztos hogy nem fogja kipróbálni.
2016. jan. 31. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!