A heroinra már az első alkalommal rá lehet szokni?
Csak halkan megjegyezném, hogy már ott elveszted a hiteled, mikor nem tudsz különbséget tenni a tolerancia (hozzászokás), és az addikció (rászokás) közt.
Remélem a kérdezőnek is feltűnt, hogy sok lesz az a 71%.
Látom nem érted a finom utalást, próbáljuk meg picit szájbarágósan:3
Felhívtam a figyelmet, az egyik leg szembeötlőbb hibádra, hogy a kevésbé jártas olvasók meg tudják ítélni, hogy mennyire vagy hiteles.
Visszaolvastam (többször is, szemüvegben, és anélkül) és még mindig azt látom, hogy rosszul használsz, olyan alapvető fogalmakat, mint a rászokás, és hozzászokás.
(Különösen szájbarágós rész)
"Csak halkan megjegyezném, ezt a két fogalmat nem írtam külön,."
Ahogy az előbb elmondtam, ezzel magad alatt vágod a fát, hiszen két teljesen eltérő jelenségről van szó, amit semilyen esetben nem lehet együtt tárgyalni.
"Ha eldöntöd erősen, ha nem, hogy csak egy alkalom lesz, máris hozzászoktál."
Erős, egy olyan mondattal indítani, amiben azt állítod, hogy egy használat után tolerancia alakul ki. Azt is mejegyzem, hogy te voltál az első aki hozzászokásról beszélt, miközben mindenki más az addikcióról.
Igazából csak a zöld-világoszöldes hasonlatod miatt írtam ezt le, mert úgy hangzik, mintha mi egyet értenénk, csak kötekvős hangulatomban vagyok.
Ezt felejtsük el gyorsan, semmiben sem értek egyet, ahogy előttem leírták egy használat után kizárt, hogy fizikai függőség alakuljon ki. Ahogy tolerancia sem tud.
Úgy látszik , ahány előadó van , ahány pszichiáter , ahány drogprevenciós szakember , annyiféleképpen tanítják.
Valaki úgy tanítja , már az első használata utána kezd kialakulni a függés , de valaki úgy , a fizikai csak a rendszeres használat után, a lelki pedig már azonnal. Valaki pedig úgy , sem a fizikai , sem a lelki nem alakulhat ki , csak rendszeres fogyasztás után.
Nem is ezen kellene eszmét cserélni , hanem azon , mindenkit tönkretevő életmód és akár már egy alkalom után is meghalhat az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!