Az ujjropogtatás és egyéb mozdulatok ( kihuzod az ujjad) árt a csontoknak vagy a kéznek? Tényleg izületesek lesznek később?
Én 8 éve ropogtatok. Rendszeresen (kb óránként). Az ujjaimnak semmi bajuk, de én más testrészeimet is rendszeresen ropogtatom pl gerincemet, nyakamat, derekamat, térdemet, boka, csukló stb.
14 éves koromra lett belőle baj. Akkor a derekamat roppantottam ki, aztán úgy éreztem nem elég és tovább nyomtam és nagyon durván benyilalt vagy fél óráig nem bírtam mozdulni a földön feküdtem.
Ez nyáron volt akkor 1,5 hónapig fájt aztán minden a szokásosan ment tovább. Azután egyszer megint megroppantottam a bal derekamat erősebben egy Thai-box versenyem előtt, és ahogy rúgtam egy bal testremértet ismét a földre kerültem a pontozók nem tudták mivan, mert ütést/rúgást nem kaptam és mondtam hogy a derekam. Hívtak mentőt és kiderült, hogy a porc sérült meg, azt megműtötték, de többet nem sportolhattam, pedig Erdélyben élek és vertem a románokat rendesen. :D Román országos Muay-thai versenyt nyertem. Most meg itt ülök és tolom a Sleeping dogs-ot. :DDD Összefoglalva annyi, hogy ne akard erősebben roppantani semmilyen testrészedet, de amúgy az ujjaim nem rezegnek, és még mindíg roppantgatom szinte mindenemet. Szóval csak mértékkel, mert lehet úgy jarhatsz mint én!
Anyukám és apukám 20 (vagy több) éve ropogtatják az ujjukat, és egyáltalán nem remeg az ujjuk.
Szerintem heti 1-2x csak ki lehet roppantani.
Akaratlanul is kiroppanhat, éjszaka alvás közben nekinyomódik a falhoz az ujjam, és kiroppan (fal mellett alszok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!