Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tapasztalt már valaki, ilyen...

Tapasztalt már valaki, ilyen alvási bénulást?

Figyelt kérdés

Le kell hogy szögezzem, az elején hogy nálam a napi alkoholfogyasztás, láncdohányzás, tartós alvásproblémák, állandó stressz, mániákus depresszió, fóbiák fennállnak.

Érdekes, és egyszerre félelmetes volt, hogy arra ébredtem háton fekve hogy a jobb karom, mint valami gumijáték kifordulva, a mellkasomon volt, és meg se mozdult( ideiglenes bénulás). Mint egy hullának, próbáltam emelgetni, de meg se mozdult. Dobáltam, ráztam hogy mennyen vissza a vér, de nem reagált legalább fél percig. Rengetegszer volt már hogy hosszú ülésnél, rossz pózban fekvésnél-alvásnál is, a lábam begörcsölt, és elzsibbadt, de ez valami teljesen más volt. Konkrétan ráparáztam hogy nem mozdul. Aztán, elkezdett remegni-reszketni a vállamnál, felkaromnál, és gyenge vibrálás-rázás szerű érzés után, fokozatosan helyreállt. Én stroke-ra gyanakodtam, de találtam valamit, ami sokkal valószínűbb. ( Bár hallucinációt nem tapasztaltam). : [link]

Akinek volt már hasonló, vagy komolyabb ilyen, úgymond parája, arra kíváncsi lennék.

(Kábítószerrel nem élek)!

#alvásibénulás
2016. jan. 25. 18:41
 1/2 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy ha háton fekve a mellkasodon volt a karod, akkor kimehetett belőle a vér. Az is biztos, hogy nekem is volt már olyan mértékű zsibbadás a kezemben, hogy a másik kezemmel kellett arrébb raknom. De az alvási paralízisről beszámolók a teljes test bénultságáról szoktak mesélni.
2016. jan. 25. 18:50
 2/2 anonim ***** válasza:
Először is egy idegorvos kéne neked (nem pszichiáter, hanem ideggyógyász, aki a úgymond a hardverrel foglalkozik), aztán, ha nincs semmi, akkor kellene a pszichiáter. Úgyis mint pia- és láncdohányzás függőségi leszoktatása, és a fóbiák feloldása, stresszkezelés - és az utóbbi megtanítása neked.
2016. jan. 25. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!