Egészséges a csapvíz?
A 2vel előttem szóló felhasználónak:
teljesen hülyeség amit írtál.
A kemény víz valóban tartalmaz kalciumot, csakhogy kb 90%-ban kalcium-oxalát formájában. Ez az anyag pedig a vesekő fő okozója / anyaga, úgyhogy ne lőtyöld a kemény vizet ha gép vagy, ha nem.
A csapi vízzel semmi gond nem lenne, mert nagyon jól megtisztítják. A baj ott kezdődik, hogy elavult csővezetékeken jön át, így mit sem ér a tisztítás, mert amit megiszunk, már szennyezett.
Az ásványvizek hatalmas része egészségtelenebb még így is. Ez többek közt a nagyon magas ásványianyag tartalom miatt van. Hogyha ásványvizet iszunk, életünk során átlag 80kg kőzet halad át a testünkön! (És ez tényleg nem vicc)
Én vízszűrő párti vagyok emiatt. De szerintem nagyon alaposan körbe kell járni ezen a téren is, és én úgy gondolom, hogy érdemesebb a drágábbat megvenni, ami emellett már bizonyított is.
Nekünk különben olyan van, aminek van aktív szénszűrője, és UV szűrője is. Mi nagyon szeretjük mert finom vizet ad:)) (Direkt nem is írok márkát, mert nem kampányolni szeretnék:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!