Pajzsmirigy alulműködés + terhesség?
Üdv!
Sajnos alulműködik a PM-em, amire gyógyszert is szedek. Ma állapította meg az orvos a 6 hetes terhességemet. Elfelejtettem rákérdezni nála, de ebben az esetben van teendőm a PM gyógyszerrel kapcsolatban? Sajnos endokrinológushoz csak 2 hét múlva tudok menni,, jó lenne addig kis segítség . Köszönöm
Szia!
Bár én még nem vagyok/voltam terhes, az endokrinológusom mindent elmondott arra az esetre, hogy úgy döntök akarok babát! :)
Mindenképpen beszélj vele te is, hívd fel, hogy terhes vagy, ilyen esetben nagyon hamar találnak időpontot! ;)
Havonta fogják ellenőrizni a TSH-t, emelik az adagot általában, mert ilyenkor nagyobb adag kell valamint a terhesség után is több az ellenőrzés, mert a hormonális változás befolyásoló tényezők. Egyébként mást nem nagyon kell tenni vele. Kérdezz rá a terhes vitaminra is, hogy jód lehet-e benne. Nekem nem lehet majd.
köszi!
az endodokihoz mindenképp friss laborral kell menni? Mert kértem beutalót hozzá a háziorvostól, rohantam, nem néztem meg, mit adott, és most látom, hogy laborba adott...
Igen, hozzá azzal kell/érdemes menni, nekem a papírra mindig ráírja hogy a következő kontroll (dátum, óra, mert ad előre időpontot) friss TSH lelettel.
Ha holnap elmész, másnapra meg szokott lenni az eredmény, de néha aznap délutánra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!