Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tumormarkereknél van jelentősé...

Tumormarkereknél van jelentősége mekkora az emelkedés?

Figyelt kérdés
PL ha 0 és 4 a ref.érték, de valakinek a tumormarkerje pl. 5,40 vagy 30,5. Annak van jelentősége, vagy egykutya? Jelentheti, hogy milyen állapotú a daganat, mennyire szórodott szét stb? Vagy akinek felette van, az már b. szhatja?
2016. jan. 16. 19:53
 1/6 anonim ***** válasza:

A magasabbnál sem kell még megvenni a sírhelyet.

Tumormarker szervenként mutatja a daganatot, és ha magas az érték, akkor jön a műtét, kemoterápia, sugárkezelés, és normális esetben visszaáll a normális szintre.

De azon belül is vannak eltérések, kicsit megemelkedettnél is figyelnek, mi lehet az ok, változik-e, és indokolt esetben más szervek tumormarkerjét is megnézik.

Drága dolog, ezért nem kapkodnak rögtön a kicsit emelkedettnél.

2016. jan. 16. 20:11
 2/6 A kérdező kommentje:

Bélproblémáim vannak 2,5 hónapja... Voltam széklettenyésztésen az neg. volt, UH-n, az is neg, vérkép normális.

Magánba csináltattam enzimes béldaganatszűrést m2pk a neve.

0-4 a ref érték nekem 5,4 lett az eredmény ezért mentem el gasztroshóz, viszont vérkép alapján nincs gyulladás.

Ezért nagyon reménykedem, hogy megúszom egy polippal, és nem patkolok el 22 évesen... Az orvos azt mondta, ez igen enyhe emelkedés.

Utána néztem valahol a ref értéket ennél a tumormarkernél 5 vagy 6-ra is akarták tenni, de végül 4 lett meghatározva, amit túlléptem.

Tüneteim: hasmenéses emésztetlen széklet, nyálkás széklet, kb 3 hetente a nyálkában van egy hajszálérnyi vércsík... Más tünet nincs.

Hát majd kiderül... Azért érdekes, hogy 22 évesen ilyen problémám van :(((

2016. jan. 16. 20:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Valóban kicsi az emelkedés. Nem keserednék el a helyedben, végigcsinálnám a vizsgálatokat, és a szükséges beavatkozásokat. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni.

Persze, tudom, akárhányszor kontrollra megyek, olyan ideges vagyok, a kutya sincs jó helyen.

Fel a fejjel, és mielőbbi gyógyulást!!!

2016. jan. 16. 20:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2016. jan. 16. 21:26
 5/6 anonim válasza:
Eltelt pár év, kedves posztoló, hasonló cipőben járok, végül mit állapítottak meg?
2024. szept. 4. 12:04
 6/6 anonim válasza:
Engem is érdekel. Vajon kapunk rá választ?
okt. 23. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!