Hogyan kezdjek neki a méregtelenítésnek, mik a teendők?
Borzalmasan pattanásos és ronda az arcom, sajnos öröklött, de talán méregtelenítéssel tudnék tenni ellene. Hogyan kezdhetnék bele, mit kellene tennem?
14/L
Szia! több fajtája van a méregtelenítésnek, sokan a böjtölést értik alatta, én a mai eszemmel már nem állok neki nagyon böjtölgetni, mert tudom, hogy van kíméletesebb formája is a méregtelenítésnek.
Amit én csináltam:
Zöldségek- leginkább nyersen, gyümölcsök- nyersen, ezekkel tudsz kúrákat tartani. Csak zöldséget és gyümölcsöt ne fogyassz egyszerre, a gyümölcs tisztít a zöldség épít.
Én tavalyelőtt 10 napig csináltam azt, hogy csak kizárólag nyers zöldségekből készített, kicsit vizesített turmixot ittam. A legjobbak a zöld színű zöldségek klorofilltartalmuk miatt. Összedarabolsz zöldségeket és vizet is teszel hozzá, úgy bírja a turmixgép. Kis fűszer- pl gyömbér, vagy zöldfűszerek is mehetnek bele. Ha éhes vagy, akkor elrághatsz némi sárgarépát, zellert, mindenféle nyers zöldséget- én a krumplit is imádtam:D De ehhez nagy kitartás kell, úgy nagyon nehéz, hogy körülötted eszik mindenki mindenfélét.
Esetleg egyelőre a tej és lisztes cuccokat hagyd el! A rejtett gluténérzékenység vagy tejérzékenység is vált ki bőrtüneteket. Azért tudom, mert nekem meg ekcémám volt, és jó táplálkozással tüntettem el.
De ha böjtölni akarsz, annak is utána tudsz nézni, de azzal számolj, hogy az anyagcseréd belassul tőle.. és ha suliba jársz, nem fogsz tudni rendesen teljesíteni.
Szóval én továbbra is fenntartom, hogy elsőre a gluténtartalmú cuccokat kerüld- lisztes cuccok, cukor, csokoládé és tejtermékek. Fogyassz csak természetes táplálékokat, értek ezalatt pl rizst, zöldségeket-> párolva, főve, nyersen, sütve, kölest, hajdinát, lencsét, babot, zöldborsót, kukoricát, zöldbabot stb. stb.
Robert O. Young PH csoda könyvét ha gondolod olvasd el. Én a termékei nélkül csináltam a kúrát, nem kell venned semmit, de nagyon jó tanácsokat ad. Nekem sikerült visszaállítanom az egészségemet ezzel az étrenddel.
Köszönöm a hosszú tömör választ =)
Elhanyagolom a lisztes, gluténes tejes dolgokat.
A tejet nagyon szeretem, bár nem kellene innom valószínű tejérzékeny vagyok.
mégegyszer köszi =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!