Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől fájhat a derekam?

Mitől fájhat a derekam?

Figyelt kérdés
Tegnap még csak enyhe fájdalmat éreztem, de most reggeltől kezdve kb derékszögbe görnyedve tudok csak járni a fájdalomtól..vettem be Cataflamot, és bekentem Diclac-cal, de semmi változás..egyébként törpesarkút hordok, mert számomra az a legkényelmesebb..4-5 cm-nél magasabb sarok az már túlzás lenne a 176 cm-hez, ennél laposabb talpú cipők pedig kényelmetlenek.Egy ideje már nem sportoltam, néhány napja kezdtem újra a futást, sajnos betonon, de jó minőségű cipővel, és rezgéscsillapító, sportoláshoz való talpbetéttel..Előfordulhat, hogy a mozgás miatt van? Régebben semmi bajom nem volt a betonon futástól.A derékfűjdalom konkrétan a kiegyenesedésben akadályoz leginkább, ha görnyedek, hajolgatok, akkor furcsamód nem fáj, ha kihúzom magam, akkor viszont kegyetlen..Szóval most itthon szerencsétlenkedek, 19 éves lány létemre, mint egy 80 éves öreg nénike..Ez ugye valószínűleg semmi komolyra nem utal, és elmúlik 1-2 napon belül?
2010. márc. 25. 11:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, ez lehet a futástól is, bár nekem akkor jön elő, ha sokat állok, pl egész napos kiállítás. Padlón háton fekve végezz nyújtó gyakorlatokat. Nekem még a Mydeton kapszula vált be és mellette Magneb6. De ha csak fekve pihensz akkor is el kell múlnia 1 hét alatt.
2010. márc. 25. 11:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem a vesémtől fájt anno az egész derekam. Általában ha egyenes háttal álltam.
2010. márc. 25. 12:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem hiszem, hogy vesétől lenne, ahogy így utánaolvasgattam, vmi lumbágó szerű jelenség lehet:S A nyújtó gyakorlatokra nem látok sok esélyt, mivel kiegyenesedni sem tudok, úgy fáj=/ De veszek egy forró fürdőt, aztán megpróbálom, hátha..
2010. márc. 25. 12:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Az ilyesmi hirtelen szokott kezdődni egy rossz mozdulattal (ami esetleg nem is tűnt rossznak). Nem így volt?

Amúgy feküdj sokat háton, kemény alapon. Így 2 nap múlva már tudsz úgy járni, mintha bekakiltál volna, 4-5 nap múlva mintha bepisiltél volna, kb 1 hét alatt pedig elmúlik.

2010. márc. 25. 19:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem tűnt fel, hogy rossz mozdulatot tettem..ha nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy mivel erőltethettem meg, akkor az emelkedőn futást találom bűnösnek, mert az tényleg baromi nehezemre esett..Egyébként most tartok a 'besz*rt' fázisnál:D Beszéltem telefonon a háziorvossal, valószínűleg idegbecsípődés..holnap kijön, aztán remélhetőleg kapok vmi szurit, ami enyhít rajta..
2010. márc. 25. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!