Elég ha az orvos hozzámérinti a fonendoszkópot?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem,hogy az orvos jobban hall úgy hogyha a fonendoszkóp fejét két ujjával megfogja,és a mellkasomra alig érezhetöen hejezi rá??vagy jobban hallja ugy ja picit rá ,,nyomja"?2015. dec. 26. 21:10
1/4 anonim válasza:
Fonendoszkópfüggő. A legtöbb fonendoszkópnak két hallgatós felülete van, az egyik membrános, a másik a harangos. A membránost elég rárakni a bőrre, ha az ember rányomja, attól még zajos is lesz. A harangost viszont egy kicsit rá kell nyomni, különben az ember nem hall semmit.
Bocsi, ha kicsit zavaros, vagy pontatlan, még csak medikus vagyok, nekem sem megy mindig jól, ha van valaki hozzáértőbbnek jobb magyarázata, szívesen fogadom én is..
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm lenne nêhàny kérdésem privàtban ràmírsz??
2015. dec. 27. 18:37
3/4 anonim válasza:
Attól függ, mit és hol, hallgat, vagyis, hogy a szívedet vagy a tüdődet, s hogy ha a szívedet, akkor hol és milyen módon, vagyis éppen ülsz-állsz-fekszel. Miért érdekel?
4/4 anonim válasza:
Tényleg fonendoszkóp függô, Littmann fonoknak hangolható membránja van ami azt jelenti, hogy erôsebb nyomásra a magasabb frekvenciás hangokat (légzési hangok) tudod meghallgatni, míg épphogy a bôrhöz érintve harang üzemmódban tudsz hallgatózni az alacsony frekvenciás hangok (szív) vizsgálata válik lehetôvé a hallgatófej megfordítása nélkül, én szoktam mégis a harangos oldallal is hallgatózni ennek ellenére, a harangos (tölcséres) oldalt viszont csak épphogy hozzá kell érinteni a bôrhöz, mert erôsebb nyomásra membránként viselkedik. Remélem ez kicsit segített 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!