Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Párom már átesett egy orrsövén...

Párom már átesett egy orrsövény műtéten, de még mindig horkol. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Most fog megint visszamenni fül-orr-gégészetre. Műtét óta még annyira sem kap levegőt, mint műtét előtt. Már próbáltunk orrtapaszt, toroksprayt, de semmi nem használ. Én füldugóval alszom, de így is minden éjjel a nappaliban végzem, mert felébredek rá. Már magamnak is vettem gyógynövényes nyugtatót, hátha tudok aludni, mert ez már az én hibám is, mert minden este bennem van, hogy na, vajon ma hánykor ébredek fel rá???

Lehet, hogy megint megműtik? Mi van, ha az újabb műtét sem segít???

2008. szept. 15. 10:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Apóomat is műtötték már ezzel és úgy horkol állítólag (anyósom szerint) hogy belerezeg az ajtó. iszonyatos lehet, pláne hogy az én férjem is horkol, bár ő nem nagyon de engem baromira zavar, így mi külön szobában alszunk. Ez most furcsán hangzik biztosan, mert fiatal házasok vagyunk, de nagyon működik, és a kapcsolatunk sem szenvedi meg. Ne úgy képzeld el, hogy este elbúcsúzunk és ki-ki megy a maga szobájába, hanem valahol elalszunk, és amint felébredek a horkolására, vagy ő megy az ágyába ha nálam vagyunk, vagy én a szobámba ha nála. :D Egyébként én akkor döntöttem a külön szoba mellett, amikor már olyan "állapotba" kerültem mint te. Azon járt este az agyam, hogy nem fogom kialudni magam, és 10 percenként felébredek. Haragudtam is a férjemre nagyon, de ez megoldotta a problémát. Szerintem aki horkol, az mindig fog horkolni, a műtét sem tesz csodákat. Orrtapasz? orrspray? Látod nem használ, és még vegyszereket is juttat a párod szervezetébe! Remélem mielőbb találtok megoldást, üdvözlet!
2008. szept. 15. 11:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi is fiatal házasok vagyunk, és az én férjem is horkol. Mi is a külön szobában való alvással oldjuk meg a dolgot. Nála időszakos a horkolás, így amikor olyan periódusában van, hogy horkol, olyankor ő a nappaliban alszik. Sajnos jobb megoldást még nem találtak ki, azt hiszem. Egyébként nagyon ismerős a jelenség: amikor csak halkan szuszogni kezd, nekem már felpattannak a szemeim, hogy Te jó ég, kezdődik! - úgyhogy én is felhergelem magam, és akkor már nekem is nehéz elaludnom. Sokszor felkapom a paplant és átmegyek a nappaliba az éjszaka közepén :-(
2008. szept. 15. 12:27
 3/9 A kérdező kommentje:

Húúúúúú, nagyon megnyugodtam!!! Már azt hittem, hogy én vagyok ennyire házsártos! Mi is 2,5 éve vagyunk együtt, 1,5 éve együtt is élünk és ebből kb. 10 hónapja alszunk külön. Én is az éjszaka közepén mászok át a nappaliba, így állandóan álmos vagyok... :-(

Azért kérdeztem ezt az egészet, mert komolyan elgondolkoztam azon, hogy velem van a baj, ezért vettem a gyógynövényes nyugtatót is.

Páromat imádom, de félek is, hogy ez így fog menni életünk végéig??? Már felvettem telóval, ahogy horkol, mert nem hitte el. Aztán csak nézett, hogy ezek a hangok belőle jönnek... :-D

Köszönöm Nektek és ha az idő során lesz vmi jó tippetek (esetleg nekem), írjatok!

Kitartás!!! :-))

2008. szept. 15. 12:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Én sajna nem tudok külön szobába vonulni, így marad a füldugó és a lábbal böködés, ha kezdődik a zörej. :) :( Megfigyeltem, hogy ha fáradtabb, sokkal jobban és többet horkol. Olyan is volt, hogy egyszer se ébresztett fel (pedig minden zörejre azonnal felriadok), máskor meg már sírva fakadtam kínomban, amikor huszadszor is rezgett tőle az ágy. Ráadásul terhes is vagyok, és rosszul alszom, pluszban jön a hortyogás. De hát nem tehet róla.
2008. szept. 15. 12:54
 5/9 A kérdező kommentje:

Én pont ezért rágtam a fülét, hogy menjen vissza orvoshoz! Sajnos addig nem kapunk beutalót a háziorvostól az alvásklinikára, amíg a fül-orr-gégészeten azt nem mondják, hogy nem tudnak vele mit kezdeni. Ezért félek attól, hogy akkor állandóan műteni fogják? Egy idő után meg majd olyan lesz az orra, mint a bokszolóknak, mert már nem marad benne porc???! Na jó, ez vicc akart lenni, de nem gondolom, hogy a félévenkénti műtét a megoldás, 2 hét nyugalomért...

Sajnálom, hogy terhesen nem tudsz úgy pihenni, ahogy kellene! Neked is kitartást és boldog babavárást kívánok! :-)

2008. szept. 15. 13:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt mondták a fül-orr-gégészeten, hogy menjen be egy kocsmába, töresse az orrát szilánkosra, akkor majd megműtik, de így nem. Nah... Magándokira meg sajnos nincs pénz. Ja, és köszönöm a jókívánságot! :) Én voltam a babaváró. :)
2008. szept. 15. 16:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Mi sem akarunk magándokihoz menni!!! Beutalóval is kell fizetni az alvásklinikán? Erre gondoltál? Ezt nem tudtam...
2008. szept. 15. 16:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A páromnak például az a fajta horkolása van ami a vastag nyaka stb., az anatómiája miatt van, és ez aphnoéval is párosul, tudjátok, amikor néha kimarad a légzés úgy fél percre. Nem fog megfulladni, de pár évtized múlva kaphat egy jó kis éjszakai szívrohamot. Emiatt mi is gondolkodtunk az alvásklinikán, mert ha veszélyeztetett akkor állítólag oxigénmaszkkal kell aludnia éjszakánként. Ti is figyeljétek meg a párotoknál, hogy ez fennáll-e nála. Én még akkor figyeltem meg amikor még "tűrtem" az éjszakai tortúrát, baromi ijesztő volt, vártam hogy vesz-e levegőt, vagy mit csináljak. 1-2 óránként volt légzéskimaradása. (1.hozzászóló)
2008. szept. 17. 08:24
 9/9 A kérdező kommentje:

Utsónak: júj, azért az durva! Van egy kollégám, ő is ilyen maszkkal alszik, pont a légzéskimaradozások miatt! Sztem mindenképpen kellene a Te párodnak is, mert ugye ilyenkor nem kap az agya elég oxigént és ez hosszú távon nem egészséges. :-(

Én nem vettem (még) észre ilyet. Meg nála az a fura, hogy nem nyitott szájjal horkol, hanem teljesen csukva van a szája. Ráadásul régebben ha oldalra vagy hasra fordult, valamennyit segített, de most már gyakorlatilag bármilyen pózt vesz fel, horkol. Olyan, mint egy bulldog! :-))

2008. szept. 19. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!