Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ismeri valaki a Spiron nevű...

Ismeri valaki a Spiron nevű tablettát? A gyakori mellékhatások között szerepel a szőrösödés nőknél, és a hangmélyülés. Akkor nekem ezzel már biztosan számolnom kell?

Figyelt kérdés

És,ha abbahagyom ezek még elmúlhatnak ugye? Eléggé bánt,hogy mélyebb lehet a hangom... :( A másik az,hogy nekem csak 50 mg-os van most itthon,de most nézem,hogy a doki 100 mg.-ot akar velem szedetni. Akkor kettőt kellene bevennem az 50 mg.-ból,ugye?

Előre is köszönöm!

2015. dec. 13. 14:08
 1/5 anonim ***** válasza:

A spironolakton mellékhatásai egyénenként változatosak, de a kezelés végével elmúlanak, illetve ha súlyosak a mellékhatások, akkor érdemes kiváltani más gyógyszerrel, attól függően, milyen betegség miatt írta fel az orvos (vizesedés, vérnyomás, mellékvese-betegség, káliumhiány stb.)

Igen, akkor 2x50mg, de követni kell az orvos utasításait. Jellemzően a több részletben bevitt adag hatásosabb, de ez megint attól függ igazából, hogy milyen betegségre szeded.

2015. dec. 13. 18:35
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! :)

Hát...megmondom őszintén,hogy magam sem tudom,hogy pontosan mire is szedeti velem az orvosom...:/ (Elég furcsa doki)Hormonproblémáim vannak. Azt hiszem,legutóbb azt mondta,hogy szőrösödésre írja fel. Azért mondom,hogy azt hiszem,mert nem mond el nekem mindent rendesen. Régebben egyébként,már szedtem egy rövidebb ideig. Benne van a tájékoztatójában,hogy magas aldoszterin szint esetén is alkalmazzák. Talán,nálam is erról van szó,illetve ,majd fognak csinálni egy hasi MRI -t is nekem,nem tudom,annak a mellékveséhez köze lehet? Inzulinrezisztenciám is van,sajnos...

2015. dec. 13. 22:53
 3/5 A kérdező kommentje:
'aldoszteron' -bocsi
2015. dec. 13. 22:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, ebben az esetben valószínűleg a mellékvesét szeretné kivizsgálni az orvos.
2015. dec. 15. 00:45
 5/5 anonim válasza:
Aknéra erdemes ezt szedni?
júl. 21. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!