Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy gyógyszer mellékhatásai...

Egy gyógyszer mellékhatásai mennyi idő után jönnek elő?

Figyelt kérdés
És ha nem durva mellékhatások (kiütések), akkor szabad szedni a gyógyszert ameddig szükséges (még kb. két nap), vagy egyből le kell vele állni?
2015. dec. 10. 07:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Másodpercektől évekig.

(Anafilaxiás sokk szinte azonnal, rendszeresen szedett gyógyszereké akár évek múlva.)

Menj vissza az orvoshoz még ma.

2015. dec. 10. 07:58
 2/5 anonim ***** válasza:
A kiütések kb. pár órán belül kiöjjnek, ha nem annyira durva, kakkor lehet csak pár nap múlva, de amint észreveszed, rögtön hagyd abba a gyógyszer szedését és menj orvoshoz, mert az allergia.
2015. dec. 10. 08:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Csak nem tudom eldönteni hogy a gyógyszer mellékhatásai-e vagy csak sima pöttyök amiket találtam
2015. dec. 10. 08:04
 4/5 anonim ***** válasza:

30 évnyi nem rendszeres (évi pár alkalom) szedés után lettem allegiás az egyik fájdalomcsillapítóra.

Kiütések formájában jelentkezett. Először csak néhány helyen, majd az egész testemen.

2015. dec. 10. 08:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Hogy szedheted-e tovább, az attól függ, hogy milyen gyógyszerről van szó és milyen okból szeded. Egyéni elbírálás kérdése, a kérdésre csak a kezelőorvosod adhat megfelelő választ.

A kérdésre válaszolva: a szedés alatt bármikor, sőt az abbahagyás után hetekkel, hónapokkal, évekkel is. Persze utóbbi esetben általában nem derül ki egyértelműen.

2015. dec. 10. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!