Izomgyulladás kezelése? Hogyan?
A derekamban van az izomgyulladás , de nagyon mélyen , és elvileg ezért nem használtak a krémek:Algeasal,Activon,Lóbalzsam,Sport krém, Gyógyszertár által kikevert reuma krém.
Augusztus 26-án egy edzésen (ami saját testsúlyos =megterheli a derekam) a kihűlt izmokra erősen ráfeszítettem miközben hídban voltam, azóta a hátrahajláskor fáj a derekam.
Voltam röntgenen : Csökkent lordosis volt az eredmény.
Reumatológus elküldött gyógytornára izomgyulladás miatt, ami semmit nem segített.Ahogy gyógymasszőr sem.
Szedtem rá egy doboz Voltaren dolo-t, meg előtte pár napig Cataflamot. Kezdjem el újra a Cataflamot most több ideig? Van valami ötletetek mihez kezdjek ?
Kedves Kérdező,
A gyógyszerek tüneteket csökkenthetnek, de a problémát messzemenően nem fogják megoldani. Ha ellapult a derék görbülete (lordosis), akkor meg kell tanulni a medencét billenteni, a testtartást beállítani, a testsúlyt eloszlatni a lábakon, hasizmokat megerősíteni, a háti gerincszakasz mozgását növelni, derék mély izmait erősíteni. Forduljon megfelelő manuálterápeutához, gyógytornászhoz, dolgozzon érte és javulni fog.
Üdvözlettel,
Szabó Klára - gyógytornász
És a gyulladás attól elmúlik ha járok gyógytornára? mert jártam egy ideig és nem segített.
A választ köszönöm :)
Orvosi Gyógymasszázs is szükséges, hogy az izomgörcsöt feloldjuk és tonizálni is kell az izmokat a spastikus izomzatot ellazítani úgy a fájdalom csillapítás is bekövetkezik a vérellátás miatt vérkeringés fokozása miatt! :)
De amúgy nagyon sokat számít a szakember is, hogy ha nagyon jó szakemberhez kerülsz akkor nagyon hamar rendbe jöhetsz! :)
Üdv: Egy Orvosi Gyógymasszőr-Fizioterapeuta.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!