Mennyiszer lehet naponta hajat mosni?
ez nagyon káros...
én heti 3x mosom,de szerintem ez is sok...
nekem sajnos gyorsan zsírosodik a hajam,ezért minden este megmosom.
de a napi 2x az már káros,főleg,hogy vasalod id ,meg rákensz minden félét.
a gyakori hajmosás igénybe veszi a hajat, és kiszárítja a fejbőrt, hacsak nem kímélő, naponkénti használatra is alkalmas samponnal mossuk.A samponokkal szemben támasztott legfontosabb követelmény, hogy kémhatása bőrsemleges, azaz enyhén savas, 5,5 pH-jú legyen.
Ezen túl fontos az egyéni tapasztalat, hiszen lehet, hogy az ismerős által ajánlott termék a mi hajunkon nem válik be; ragadós, fésülhetetlen marad a hajunk. Ez semmiképp sem jó, mert ettől a hajszálak fokozottan sérülnek, roncsolódnak. Miután a sampon saját összetevőit nem távolítja el olyan hatékonyan, egy idő után mintha hamarabb piszkolódna a haj. Különösen érvényes ez a "2 in 1" samponokra, amelyeknél az a lényeg, hogy balzsamot is vigyenek a hajra, amit az öblítésnek nem szabad eltávolítania. Ha ezt tapasztaljuk, a legjobb egy időre más samponra váltani.
bazz, nekem nem lenne türelmem hozzá, meg amúgyis káros, és pazarló dolog ez...
van 2 ismerősöm is, aki naponta mossa a haját, és mind2nek olyan vékonyszálú haja van, mintha nem is lenne...
szerintem elég lenne 2naponta, ha már ilyen megszállott vagy.
én 3naponta mosom, az bőven elég.
Kedves kérdező, ha öt év múlva is lesz haj a fejeden, akkor egy anatómiai csoda vagy.
Jó kérdés: naponta kétszer vegyszerben áztatom a hajam, reggelente átsütöm, a köztes időben pedig mindenféle ragacsban tocsog - vajon ez árt neki?! :)
Neeeem, csináld nyugodtan tovább. Csak szerezz be kendőket, amikkel majd letakarod a tükröket pár év múlva.
Nem kell sűrűn mosni, de az is segítene, ha nem kennéd be minden ragaccsal, azok bizonyítottan amúgy sem tesznek vele semmi jót, csak a pénzed rabolják. Reggelente süsd, ha kell, és mosd kicsit ritkábban.
első vagyok...
én amúgy azon lepődöm meg, hogy Neked erre van időd és idegzeted... én utálok hajat szárítani, beformázni... örülök, ha megúszom heti 3 rituáléval... én is vasalgattam karácsony óta (hajvasalót kaptam, ráadásul a Hajas Laci félét), de már most látom milyen sprőd tőle a hajam, sőt néha ilyen 3-4mm-s részek egyszerűen leesnek a hajam végéből, szóval én inkább nem vasalom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!