7hetes bichon kiskutyám van. Mit adhatok neki enni és mennyit mennyiszer naponta?
Szerintem tápot már simán elrágcsál. Neki még lehet naponta 3x adni, később 2x kell csak ennie.
És lehetőleg prémium tápot, ne Chappit, Friskiest, meg ilyeneket.
ne etesd össze-vissza, mert hasmenés lesz a vége... ahonnan vetted, ott mivel etették? eleinte neked is azzal kéne, hacsak nem valami silány minőségű, mert akkor inkább hagyd el, és vegyél neki jó minőségű száraztápot.
royal canin mini adult junior, vagy puppy még inkább
figyelj a méretére, kistestű kölyökkutyának való tápot vegyél, minél jobb minőségűt, ha megengedheted magadnak.
vannak jó minőségű konzervek is, ha egy kanállal keversz a táphoz, lehet szivesebben megeszi, bár az én kutyám mikor kicsi volt, nyelte a száraztápot, mint kacsa a nokedlit... nem kellett neki se beáztatni, se bekeverni semmivel, sőt, ha bekevertem meg se ette.. szoktam neki adni hetente 3-4szer főtt húst, kis sajtot meg amit
itt tudsz válogatni tápot, pénztárcádhoz alkalmazkodva...
Ha kistestű kölyökkutyád van…
neki gyorsabb az anyagcseréje, hamarabb éri el kifejlett kori testtömegét, mint a nagytestű fajták. Továbbá a kistestű fajták nagyobb arányú a fehérje, zsír, kalcium és foszfor igényük, melyet szervezetük a csontok növekedésére, valamint az izmok, és egyéb szövetek fejlődésére fordít. Tehát ha a kiskutyádnak olyan tápot adsz, mely kimondottan a kistestű fajták igényeihez mérten fejlesztettek ki, biztos lehetsz benne, hogy a növekedéséhez szükséges tápanyagok mennyiségét és minőségét biztosítod számára.
A kistestű kölyköknek van még egy jellegzetessége: kis száj, és kis gyomor. Fontos, hogy ezek a kölykök olyan tápot kapjanak, melyek kis granulátumokból állnak, hogy könnyebben meg tudják rágni. A koncentrált tápanyagtartalmú formula biztosítja, hogy ezek a kölykök teljes értékű és kiegyensúlyozott tápot kapjanak, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy kisméretű gyomruk csak kis mennyiségű táplálékot képesek befogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!