Hogyan és ki (milyen orvos) távolít el zsírcsomót (Lipoma)?
Elakarok menni egy orvoshoz, hogy távolítsa el a zsírcsomót a tarkóm közepéről de nem tudom, hogy bőrgyógyászhoz menjek el, vagy sebészetre, melyik osztály foglalkozik ilyesmivel?
A második kérdésem pedig az lenne, hogy OK, elmegyek a megfelelő dokihoz, ezt ő rögtön ki is veszi, vagy majd azt mondják, hogy majd 3 hónap múlva jöjjek vissza, vagy előbb biopsyt kell csinálni, hogy meggyőződni arról, hogy ez valóban zsírcsomó és nem más, esetleg valami rossz indulatú daganat stb.?
Egyébként ami nekem van, az egy kb. 100 Ft-os érme nagyságú, kb. 1/2 cm magas domb hátul a tarkóm közepén, ha két ujjam közé fogom a jobb és bal szélén és mozgatom, a bőrömmel együtt mozog, tehát nincs se izomhoz se csonthoz tapadva.
Évekig ott volt és nem is törődtem vele, pár hete elmentem szaunába, kétszer is egymást követő héten és a 2. héten vettem észre, hogy a pukli kezdett érzékennyé válni tapintásra, rózsaszínű lett, melegebb is mint a környező bőrfelület és ha erősebben megnyomom már fáj is egy kicsit és meg is nőtt az átmérője egy kicsit.
Arra tudok csak gondolni, hogy a szauna hője felforralta illetve felolvasztotta a zsírtartalmát a zsírcsomónak és emiatt megint aktívvá vált, élőve amelyik szeretne kifakadni egy lyukon persze lyuk már rég nincs a puklin ahol az ki is jöhetne mint egy érett pattanás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!