Javasolna valaki olyan maszkot (viszonylag értelmes áron), ami véd a szmog és a dohányfüst ellen? Esetleg olyan boltot Pesten, ahol nem fognak rám sózni valami bóvlit jó drágán.
MSA affinity 1121 FFP2 maszk (szelepes változat).
10 db van a dobozban, 2500 ft + áfa az ára (br. 3175 ft) a legolcsóbb netes webshopokban.
Véd a füstök, gőzök, gázok, aeroszolok nagy része ellen.
Sport maszkok szerintem jók lennének. Én 6.500 ért vettem, de kell cserélni betétet.
A gyerekkel mi lesz? Őrá nem kapni maszkot.
Szellőzőket arra az időre belehet szigetelni.
Lehet kapni légtisztító gépet is.
Közös képviselőt is meglehetne kérdezni erről.
2-es vagyok: Totobobo volt a márka.
De próbáltam otthoni munkára a 3M maszkjait is.
Anno én 4700 Ft-ért 3M -et (+2 ropi a szűrő).
Köszi a válaszokat!
A leendő gyerekszoba az egyetlen, ahova nem megy be a szag/füst (én legalábbis nem érzem, máshol meg igen). Ezért reménykedem, hogy nem lesz baja a babának, hiszen a nap nagy részében abban a szobában lesz. Sajnos normális légtisztító gépre egyelőre nincs keretünk :(
A szmogra nem tudom, mit mondana a közös képviselő, a cigiszagról meg...hát, sárgák a fogai és bűzlik a ruhája, van tippem, hogy többek között ki fújja a szellőzőbe a füstöt :( Arra meg nem szeretném felhívni a figyelmét, hogy mi eltömjük a szellőzőt (mert ha jól tudom, nem túl szabályos). De a fürdőszobait kénytelenek voltunk, mert oda annyira bejön a cigifüst, hogy azt már nem csak én érzem a vájt orrommal. Ráadásul a kedves dohányzó szomszéd még meg is engedi a forró vizet a pöfékelés után, hogy kiszálljon a füst a szellőzőbe (legalábbis megfigyeltem, hogy azután szokott büdös lenni, miután vízzubogást hallok). A szellőzőventillátorok a tetőn ki vannak kapcsolva...spórolásból. Mert a lakók megszavazták. Mi meg csak albérlők vagyunk. Egyelőre a költözés nem jön szóba, örülünk, hogy ezt találtuk, de még reménykedünk, hogy később normalizálódnak az árak. Bár szmog szempontjából talán egy fokkal jobb helyen vagyunk (külső kerületben, fás-bokros részen, nem is jár erre busz, csak troli), mint ha a belvárosban lennénk.
Egyelőre sajnos csak ezt a maszkot tudtam kitalálni, hogy amíg bennem van a baba, valamennyire meg tudjam védeni. Persze többéves távon nem szándékozunk Pesten sem maradni, de most egyelőre ez van.
Ezek az MSA maszkok eldobhatóak, de szűrősek. Jellemzően 8 órás műszakra van az előirányzat, de sok helyen használnak napokig egy maszkot, amíg érezhetően át nem hatol rajta a külső anyag, vegyszer, füst szaga.
A cserélhető szűrősök drágák. Pl. egy ikerszűrős félálarc 4200 + áfa (advantage 200 ls) és egy hozzávaló A2-es szűrőbetét pár 2350 + áfa.
Ezeknek meg van adva, hogy mennyi az üzemideje, de árban ugyanott vagy legjobb esetben is, mint az eldobható maszkokkal. Ne nézd azokat le, nagyon jó védelmi képességük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!