Egy értelmes választ várok tőletek!? 25eves vagyok, én 10éve dolgozom vendéglátásban! Egy olyan hülye szokást vettem el az emberektől, hogy naponta megiszok pár doboz sört!
Ezt alkohol függőségnek hívják...
És valóban egészségtelen, most ugyan még nem érzed, de ennek komoly köv.-ei lesznek.
Klasszikus hiba, az ember fiatal, aktív, jól érzi magát, "egészséges", éveken keresztül megiszik bizonyos mennyiséget, mikor jönnek a bajok, akkor meg értetlenkedve áll és nem tudja mitől beteg...
És ez a rendszeres alkoholfogyasztás a te döntésed, nem mástól tanultad el...
Most még nincs ezzel gond, bár nem tudom milyen nő vágyik egy mindennap sörtől bűzlő férfira, de sztem. GONDOLKODJ, és ha tudsz állj le még most talán menne, ha nagyon akarod
Na, hát az alkoholizmus egyik tünete, amit most be is bizonyítottál, a tagadás. Minden eszközt megragadsz arra, hogy magyarázkodj, meg másokra mutogatsz, de nem ismernéd el, hogy ez rossz. Pedig de, nagyon rossz.
Most még nincs semmi bajod, 25 éves vagy. Honnan szedted, hogy régen, amikor töményeket ittak, eléltek 90 éves korukig? Ki mesélte ezt neked? Elárulom, hogy a középkorban, amikor bort ittak víz helyett, mert az biztosan tiszta volt, az átlagéletkor nem érte el az 50 évet.
Persze bizonygathatod magadnak, hogy ez normális, meg tök jó, de akkor meg mi a francnak tetted fel a kérdést?
Orvostanhallgató vagyok. Tudod mit látni a belgyógyászaton? A nagy hasú, hasvízkóros, teljesen sárga embereket, akiknek tönkrement a mája a piától. A krónikus hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedőket, akik csontsoványak, mert nem bírnak semmit megemészteni. A dilatatív cardiomyiopathiában szenvedő betegeket, akiknek az alkohol tönkretette a szívét, ami visszafordíthatatlanul kitágult. Tudod mit láttam a neurológián? A fájdalmasan zsibbadó kezű-lábú embereket, akiknek a pia tönkretette az idegeit. A szellemileg teljesen leépült alkoholistát.
Szerinted ez hülyeség, hogy a csapból is az alkohol káros hatásai folynak? Hát ha az, akkor igyál, aztán majd jössz hozzám 30 év múlva, hogy rosszul vagy. És akkor majd megnézheted a 90 évedet.
Amúgy a biciklit k-val írják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!