Mitől fáj a hasam kakilás közben? A többi lent
Már 5 napja nem kakiltam, de ez nálam normális szokott lenni. Most az a baj, hogy tegnap óta érzem, hogy kell, de amikor leülök és elkezdem nyomni belefájdul a hasam és nem tudom annyira nyomni, hogy sikerüljön is a dolog. Nem vagyok egy sírós, de komolyan mondom, hogy már sírtam a fájdalomtól, de még akkor sem sikerült. Napok óta fel vagyok puffadva, feszül a hasam, nem tudok hasra feküdni sem, mert úgy érzem, hogy valamit nyomok a hasamban. Még szellenteni sem tudok,annyira fáj. Nagyon kellemetlen, már hányingerem is van attól, hogy nem tudom kikakilni magam. Valakinek volt már ilyen? Mitől lehet? Orvoshoz egy kicsit félek elmenni. Sajnos sokat járok hozzá más miatt, és úgy érzem, hogy egyáltalán nem vesz komolyan. Kb. én érzem rosszul magam, hogy már megint nála vagyok.
Nem tudom, hogy mennyire számít, de már régebb óta van olyan, hogy egyszer csak elkezd nyilalni a fenekem és olyankor semmit se tudok csinálni.
Kérlek, komoly válaszokat adjatok, egyébként is elég kínos téma nálam! És sajnálom, ha valahol durván fogalmaztam, de nem tudtam másként érthetően leírni.
Pontosan azzal lesz itt a probléma, hogy alapvetően rossz az emésztésed. Lehet, hogy mindig így van, hogy csak kb 5 naponta sikerül ürítened, de ez messze nem normális. Most felgyülemlettek a dolgok, felpuffadtál és nagyon rossz, de amikor nem is érzed, ez akkor is nagyon káros a szervezetednek.
Most rövid távú segítségként vegyél be egy gyógyszert, ami segít elmennia wcre, hogy kiürülj, elmúljon a puffadás és a fájdalom.
Hosszú távon pedig változtatnod kell majd az étrendeded, illetve kevés mozgás is előidézheti ezt az állapotot. Minden nap mozogj kicsit, csinálj felüléseket, hogy beinduljon a bélmozgás.
Emelett egyél sok rostosat, sok gyümölcsöt, zöldséget,kevesebb szénhidrátot.
Most gyors segítségnek jól jöhet valami 1oo%os rostos gyümölcslé, vagy aloe vera ital (cukor nélküli, természetes, nem csak ízesített), ez segíteni fog.
Kerüld azokat a dolgokat, amik székrekedést okozhatnak, pl étcsokoládé vagy banán.
Illetve keress rá, mi jó még székrekedésre, bizonyos olajok stb.
Viszont ha többször is előfordul ez az étrend és életmód váltás után is, akkor muszáj lesz orvoshoz fordulni, mert komolyabb dolgog is lehet a háttérben.
Egyik ismerősömnek is ilyen bajai voltak. Nem ment orvoshoz. Elmentünk túrázni egyet több órán keresztül, és amikor már jöttünk visszafelé majdnem bekakilt. Sőt meg is kellett állnunk, és amikor visszaértünk, rohant a wcre, és sikerült nagywcre mennie. Azt mondta ennyire még sose örűlt hogy kakilhatott.
Jobbulást! Menj el túrázni te is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!