Hogy tud megromlani az ásványvíz?
Figyelt kérdés
Gondolok itt arra,hogy van egy szavatossági dátum a palackon....mi történik ha az lejár?Szénsavmentes ásványvizet szeretnék felhalmozni és elraktározni a telekre....de nem akarom másfél évente frissíteni a készletet ha úgy alakul. De nem tudom mi történik az ásványvízzel...azt tudom,hogy a rendes víz z megposhad.....és ihatatlan....de a palackozott víz az már tisztított....meg nem tudom miket csináltak vele....2015. szept. 26. 10:20
1/6 Titusztitusz válasza:
Akát tisztított egy ásványvíz, akár nem, akkoris marad benne pont elég baktérium ahhoz, hogy az ásványvíz megromoljon idővel...Pont úgy, mint ahogy a konzerveknél is történik...
2/6 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy a palack szavatossági ideje van rányomtatva.
3/6 anonim válasza:
Az ásványvíz tudtommal csak akkor poshad meg, ha fel van bontva. Nekünk is 20-25 zsugor víz szokott lenni itthon elrakva. Soha semmi baja nem volt még. Felbontott víz kb 1 - másfél hét alatt büdösödik meg. Azzal már találkoztam, na de bontatlanul..:D szerintem nyugodtan
4/6 MrPifta válasza:
a szavatossági idő a palackra vonatkozik, az anyaga elkezd bomlani a vízbe
5/6 anonim válasza:
A szüleim felhalmozó-típusúak - rendszeresen lejárt ásványvizet adnak nekünk amikor náluk járunk. Abban leginkább a kevés szénsavat lehet észrevenni.
Illetve nem észrevenni.
6/6 anonim válasza:
ha az eldobható PET palackos víz lejárati idejére gondolsz, akkor abban nem a víz romlik, meg hanem idő után (megfelelő tárolás esetén is) elkezd a palackból kioldódni a nem túl egészséges anyagok egy része. ezért gyakorlatilag nem is a víz romlik meg benne, hanem inkább a palack :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!