Az L-aszkorbinsav ásványvízbe keverve, reakcióba lép a kalcium-karbonáttal, többi ásvánnyal?
Figyelt kérdés
Biológiai hasznosulás szempontjából érdemes ilyen vizet fogyasztani rendszeresen?
Átalakulnak-e úgy az ásványok az aszkorbinsav hatására hogy jobban felszívódjanak vagy hogy kevésbé terheljék a vesét?
Az ilyen víz jobb,rosszabb, semlegesebb mint az üres?
2014. febr. 13. 01:40
1/1 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az erősebb sav kiűzi a gyengébb savat a sójából, és a helyébe lép, tanultuk valamikor qrva régen az általánosban. A C vitamin azonban nem egy erős sav, így kétlem, hogy bárminemű változást is okozna az ásványvízben. Fogyasztani azonban mindenképpen érdemes, már csak a C vitamin kedvéért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!