Jogosan nem adott beutalòt a háziorvos?
Ismerősék egy ideje babaprojekten vannak, sikertelenül. Azt gondolták eljonnek az én nőgyógyászomhoz Budapestre. Szóltam, hogy kell beutalo, a korhazi regisztrációhoz. El is mentek a háziorvoshoz, aki közölte, hogy nem adhat, egyáltalán hol van ez a kórház ő nem ismeri?
Bediktaltuk telefonon a címet, és az orvos nevét.
Pár nap múlva visszament, de akkor sem adta ki, mondván ő csak a helyi, és a megyeszekhelyre utalhat. Mondjuk pl Ceglédre és Kecskemétre.
Nekem egy telefonomba került beutalòt kérni, és az asszisztens állította ki, a saját orvosomnal. Sztem ez jogellenes. Nem sürgősségi esetről van szó, szabad kórház - és orvosvalasztas van. Nem?
"szabad kórház - és orvosvalasztas van. Nem?"
Nem!
Én 100 kmrol járok nőgyógyászhoz. Egyébként az orvost megkerdeztuk, vállalta.
Első, sztem vmit rosszul tudsz! Még a haziorvosod is az lehet akit csak akarsz, még váltogatni is lehet.
A háziorvosod nem biztos, hogy hülyeséget mondott.
Oké, hogy vállalta a nődoki, de lehet, hogy ő oda valóban nem adhat beutalót. Nem azért, mert nem választhatsz másik orvost, hanem azért, mert az már nem az ő illetékességi területe.
Egyébként meg választani választhatsz orvost, bárkit, de ha nem hozzá tartozol, akkor nem köteles elfogadni.
Szóval van szabad orvosválasztás, de mégsem :)
De ha az orvos beleegyezett a kezelesbe, akkor a haziorvosnak nem mindegy? Mondom, hogy vállalta. Az egész vizsgálat ezen a beutalon áll.
Akkor az én háziorvosom h h egy szó nélkül kiadta, egy másik meg egy hete szórakozik az egésszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!