Mit tegyek? Mit tudnátok javasolni?
Nagyon fontos lenne .. Nagyon hálás lennék, ha olyan , aki hasonlót élt át, írna ,hogy tette ezen túl magát ,ilettve ,hogy kontrollálta magát,hogy ne essen teljesen kétségbe . Néhány éve volt ,hogy túlérzékeny voltam ..és néhányszor volt ilyen pánikrohamszerűm, ha elmentem valahova rámtört az ,hogy nagyon megijedtem, és olyan volt mi ha álmondtam volna , és teljesen összezavarodtam, de érdekes ,hogy ilyen zavart állapotban is bárkivel simán beszéltem ,vagy akármi szóval a többiek szerintem észre sem vették . Szeréncsére ezek az állítólagos ,,rohamok" csak néhány percig tartottak és utana megnyugodtam
. Nem mentem el orvoshoz ,mert egyre ritkábban jelentkeztek ,sőt ebben az évben nem is volt eddig .. Mostanában viszont megint voltak napok ,hogy rossz kedvem volt , és mosz megint vannak ezek a pánikrohamszerűek , és sajnos sokszor egy napon belül, amikor megijedek, és teljesen összezavarodok, bármire vagy bárkire gondolok olyan fura érzésem van , szóval ilyen zavartság és emméllé jön ,hogy ilyenkor nagyon megijedek,és ez nagyon rossz érzés ilyenkor félek ,hogy megőrülök , de utana kisírom magam vagy nagy nehezen megnyugodok , és egész nap ideges vagy alig van néhány óra amikor nyugodt vagyok, és ráadásul este is elalszok de fölriadok erre a rossz érzésre, de szszerencsere, visszalaszok . A ,,rohamokkal" az a legnagyobb bajom,hogy régen csak akkor jött rám ,ha valahova elmentem,és akkor is ha emberekkel találkoztam megnyugodtam ,mert beszéltem velük eltereltem a figyelmem, de most sokszor otthon is rámjön és ha beszélgetek valakivek akkor most is egy kicsit megnyugszok , de így se teljesen ,nem úgy mint régen.. És ehhez hozzájön ,hogy ideges vagyok ,hogy a suliban is ramtörnek ezek a dolgok és majd lerontoma jegyeim ,pont most 11.-ben .. Szerintem elfogok menni pszichológushoz , de addig is mit csinaljak,hogy kiegyensúlyozottab legyek vagy esetleg ha óra közben ez kétségbesés .. B vitamini, citromfű ,ilyesmi vagy mi segít, amig nem jutok el pszichológushoz ? Illetve szerintetek a pszichológus tud segíteni rajtam, mert gyógyszeres kezelést nem akarok, csak ha nagyon muszáj,mert még csak 17 vagyok ? Előre is köszönöm a segítseget .
A pszichológus nem ad gyógyszert, az a pszichiáter.
Egy jó multivitamin és kezdetnek egy citromfű tea kúra olyasmi, amit érdemes megpróbálni. Továbbá, ha ez rádtör, próbáld elterelni a figyelmed valamivel, ami segít. Ami lefoglal és nem hagy kattogni ezen.
Egy évvel voltam idősebb, mint most te, amikor elsőnek rosszul lettem. Nagy volt rajtam a nyomás, kicsit túl sokat vállaltam magamra, ráadásul otthon sem volt túl rózsás a helyzet. Alig vártam, hogy nyár legyen, letudtam az érettségit, a nyelvvizsgát és még a jogsit is megszereztem. A jól megérdemelt nyáron busszal utaztunk egy koncertre az egyik barátnőmmel, jól éreztük magunkat, röhögcséltünk. De hirtelen rosszul lettem. Lesből támadott ez a nyavajás betegség. Szédültem, nem kaptam levegőt, izzadtam és zsibbadt a két tenyerem, lábam, kicsit más dimenzióban érzetem magam...Nagyon ijesztő volt, értem is kellett jönni. Mindenki ráfogta, hogy biztos a nagy meleg miatt lettem rosszul. Én ezt el is fogadtam.
Azonban a rossz közérzet sajnos megmaradt továbbra is, zavart voltam én is, nem értettem mi történik velem, féltem, hogy dilinyós lettem vagy valami hasonló. Ez után nagyon nehezen ment az utazás, mert mindig féltem, hogy megint rosszul leszek. Rosszul is lettem természetesen, csak szerencsére meg tudtam oldani jelenet nélkül is. Senki nem tudta, hogy mivel küzdök, az igazság az, hogy akkor még én sem tudtam, hogy ezeknek a rejtélyes rosszuléteknek neve is van: a pánik. Nem sok helyre jutottam el azon a nyáron. Borzasztóan el voltam foglalva azzal, hogy nekem milyen rossz, meg mennyire nem érzem jól magam és úristen biztos szívbeteg vagyok vagy valami hasonló. Szerencsére a rohamok csak utazáskor akartak előjönni, otthon békén hagyott annyival, hogy nagyon nehezen aludtam el esténként. Orvoshoz nem mentem, mert ugye megfogalmazni sem volt egyszerű, mit is éreztem, nem akartam azzal odaállni, hogy "jónapot, néha furán érzem magam a buszon, meg úgy általában is". 17-18 évesen ezt cikinek tartottam, inkább próbáltam vele magam megbirkózni.
Míg pár hét után meguntam. Csak úgy elhatároztam, hogy nem foglalkozok ezzel tovább. Az lebegett a szemem előtt, hogy új suliba kell mennem, másik városba fogok költözni, és valahogy ez le tudta annyira kötni a gondolataimat, hogy egy hónap alatt kimásztam az örökös rosszulétekből. Persze utazni busszal még sokáig nem tudtam, vonattal utaztam hétvégenként. Egy nap ez is zavart, és eldöntöttem, hogy márpedig én busszal fogok utazni. Helyi járaton edzettem magam, eleinte csak pár megállót mentem, majd többet, míg végül a távolságit is meg mertem próbálni. Sikerült:) Kellett hozzá egy jó év, mire mindenféle csodapirula nélkül tünetmentes lettem, de nm volt könnyű.
6 évig élvezhettem is ezt felhőtlenül, sajnos most megint előjött, kicsit durvábban, mint akkoriban. Elég sok olyan hatás történt az életemen ami miatt kicsit padlóra kerültem.
Nekem kb most hasonló tüneteim vannak mint neked.
Én sem akarok gyógyszert szedni, mert tapasztaltam, hogy megy ez nélküle is, a citromfű teát viszont iszom és már kezdem érezni a hatását is. Az alvással azóta már nincs gond :)
Hidd el, neked is sikerül ezt legyűrni, ha nem engeded, hogy minden gondolatod csak e körül forogjon. Kicsit ki kell szakadni a megszokott kis környezetből. Én is ezen dolgozom most, újra:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!