Rutin nőgyógyászati kisműtétet el lehet rontani? Hpv 16, méhszájseb. és méhnyakrák? Volt már valaki így? Bővebben lent! Hosszú lesz, bocsi!
Az utolsó mensim május 24-én volt.Teszt júniusban pozitív lett.Kértem időpontot július 20-ra dokihoz,gondoltam addigr a 8 hetesen már lesz szívhang.Megvizsgált az orvos,terhesség bizonyított,de p3-as lett a citológiám. Így megismételte a vizsgálatot.2hét múlva menjek az eredményért.Mondom ok.Azt mondta ne ijedjek meg, a babát emg lehet tartani semmi gond...
Az első uh-on kisebbnek mondták a babát a koránál.De hallottuk a szívét,egészségesnek tűnt,így megnyugodtunk.2 hét múlva kontroll uh. Nem jelentettük be,férjem várni akart még vele.Védőnőhöz sem mentem még akkor,gondoltam a következő uh után. Ez augusztus 3-án volt.
Bementem a dokihoz,a citológia eredményért,megint p3! Azt mondta csinál egy hpv szűrést is,4hét múlva menejk eredményért. Ok...
Átmentem uh-ra....Nagy boldogan mondom hogy várandós vagyok,mensi szerint 10 hetes. A szonográfus csak nézte a képet,és azt mondta csináljunk egy hüvelyi uh-ot.Mondom ok...bár furcsa volt,mert nem szoktak már így ennyi idősen.Na mindegy.Biztos kisebb a baba még mindig.
Csajok....nem volt szívhang,már nem élt a babám!:(((( Az első uh óta nem is nőtt semmit,így valamikor utána halhatott meg.:S Nagyon kiborultam,hiszen nagyon vártuk Noelünk mellé (26hónapos).Hozzáteszem nem volt szinte semmi terhességi tünetem az álmosságon kívül,ami furcsa volt mert Noellel a 22.hétig hánytam!De gondoltam minden terhesség más.
A szonográfus sírógörcsöm közepette visszakísért a nődokihoz,ahol megkaptam a beutalót vérvételre,és a missed ab-ra.
Megcsináltam minden vizsgálatot,megbeszéltünk az altatóorvossal a teendőket.2 nap múlva....08.05-én műtöttek meg.Reggel 7-re hívtak be (előtte ugye 18órától nem ehettem,ihattam).12-11-kor vittek a műtőbe...addigra már az volt a legnagyobb bajom hogy éhenhalok!:)
Megtörtént a műtét,este haza is engedtek.
4nap múlva úgy begörcsöltem hogy nem tudtam megmozdulni az ágyban,és be is lázasodtam.Így 08.09-én vasárnap mentünk a nőgyógy.ambulanciára. Vizsgáltak géppel,kézzel...mindezt 2-szer.Uh kétszer....és közölték hogy valami bent maradt a méhemben így amint lehet megműtenek (persze ez attól függ mikor ettem utoljára) Este 8kor vittek megint a műtőbe. Teljesen összeroppantam,hogy 2-szer is túl kellett esnem ugyanazon egy héten belül,ráadásul a várva várt tesó sincs...
frown hangulatjel
Azt hittem belehalok a fájdalomba (lelkileg fáj).
Másnap hazajöhettem délután. Azóta szerencsére jól vagyok fizikailag.
Tegnap mentem a hpv eredményért....Nem kaptam jó híreket!:S
Hpv 16 -ot találtak (magas rákkockázatú). Az orvos irt fel isoprinosine-t.3*2-t kell szednem egy dobozzal aztán 2 hét szünet és még egy doboz ugyanígy. Ha beszedtem mindent vissza kell menenm citológiára megint.De az orvos azt mondta biztosan megműt (van egy méhszájsebem is a szülés utánról)
Most teljesen be vagyok sz.rva!!!Félek a műtéttől is (tudom,rutinműtét...de ezt mondták a missed ab-nál is!!!) És félek,hogy mi van ha tényleg rákos vagyok.Olvastam a tüneteit,sajnos van vagy 4 ami igaz rám.Az egyik legfontosabb hogy nem tudok hízni már vagy 8éve!!!43-48 kg között mozgok.Szülni is 52-vel mentem.Nagyon félek!!!
Járt már valaki így? Most nem a sok szerencsétlenségre gondolok,hanem a hpv meg műtét,és rák kombinációra....
Adjatok tanácsot,mondjatok tapasztalatokat kérlek!!
Igyekszem helytállni feleségként is (bár ugye most nem lehet 6hétig házaséletet élni...persze megoldjuk máshogy :D)
és anyaként is,hiszen Noel számít rám!Csak annyi minden összejött most,ilyen még sosem volt.
A masszázs jó ötlet!Valamit úgyis ki kell találnom a férjem 30.szülinapjára :)
Nem egészen ugyanez; de azért írok. 40 múltam; most fél évvel műtét után lehet újra próbálkozni babával. 13 cm
Vágásom van; jóindulatú daganatot vett ki dokim a méh belső izomzatából. A kipakolás veszélye fenn állt műtét közben; de dokim nagyon ügyes volt és mindent megtett hogy a méhet megmentse. 4,6 cm volt a daganat (mióma). Ezután márcsak császárral szülhetek azt mondta, de nem baj.
Szia! Először is, fogadd együttérzésemet a babádért, nehéz lehet a testi fájdalmak mellett ezzel a gyásszal és lelki mélyponttal élni.
szerintem a baba elvesztése valóban tragikus, de tényleg előfordul sajnos az elején. Nem volt szerencsétek. Viszont pozitívum bajban, hogy időben elcsíptétek a hpv-t és nem lett csúnya a vége. A p3 egy jelzés, hogy valami gáz van és ki kell vizsgálni. A legjobb úton haladsz. A face-n van egy csoport, "méhnyakrák, hpv" gyere csatlakozz hozzánk, sok hasznos infót nyújtanak a lányok egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!