Hogy lehet leküzdeni az orvostól való teljesen érthetetlen és értelmetlen félelmet?
Szia!
Találni kell egy jó orvost, aki nem csak "tömegárut" lát benned, hanem elbeszélget a paciensekkel, kikérdezi őket alaposan stb.(Vannak ilyenek!!) Nekem a fogorvostól volt ilyen félelemem, szinte mindig kísérnie kellett valakinek, meg bentlenni velem, mert ha a fúrót megláttam/hallottam , mondtam, köszi! és hazamentem. De találtam egy nagyon jó fogorvorvost, aki a beteget nyelvén ért. Ha nem kapcsolódik más pszichés betegséghez a "bajod" pl. szorongás, vagy stressz, akkor ez beválhat.
Jövök vigasztalni:DSajnos, mást nem tudok segíteni.
Én nem, de a legkisebb fiam szintén "fehérköpeny szindrómás"
Hangozhat viccesen, de ez létező dolog.
Nála ez úgy derült ki, hogy minden vizsgálatkor embertelenül magas volt a vérnyomása. Mondta ő szegény, hogy csak az orvosnál van így, de persze kivizsgálták. Vérvétel, szív és pajzsmirígy ultrahang, vizeletvizsgálat, EKG, minden. Semmit nem találtak. Aztán rászereltek egy szerkentyűt, ami 24 órában mérte és regisztrálta a pulzust, vérnyomást. Így derült ki végül, hogy mi a baj.
Semmit nem tudunk tenni ellene. A "kicsi" már 21 éves, 185 cm., és még mindig ez van nála. Pedig még mindig a gyerekorvoshoz megy, ha baja van. Ahhoz, akit születése óta ismer. Egy megoldás van...ne legyél beteg:D
Azért alakul ez ki szerintem sokaknal, mert mi, betegek ontudatlanul is felruhazzuk a fehér kopenyt viseloket valami isteni hatalommal, és igy félunk toluk, mintha valami " magasabbrenedu " faj lennének, holott csak a munkajuk koveteli meg a kopenyt. Pedig ok is ugyanolyan emberek mint mi,a rendelés végeztével leveszik, farmerba bujnak, esznek, isznak, intézik a dolgaikat ahogy mi..Korabban évekig egy neurologus volt a parom, és képzeld el, nem tudott egy villanykortét jol kicserélni!! Fozni se, de ez mar mas kérdés :D
Vagy pl..multkor a nogyogyaszommal osszefutottam egy hipermarketben, lealltunk egy kicsit mindenféle banalitasrol beszélgetni, véletlenul rapillantottam a kosarara, ott figyelt a kajahalmok felett egy frissen vasarolt NYUSZIS!!!!!!! boxeralso...Alig birtam visszatartani a rohogésem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!