Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ágyi poloska vagy ruhatetű?

Ágyi poloska vagy ruhatetű?

Figyelt kérdés
Hónapok óta esz vmi, és nem tudom eldönteni mi az. Beköltöztünk egy bér lakásba, és ott már az első éjjelen elkezdtek enni. A nyakamon és államon leginkább, apró, pici viszkető csipések vannak. Nem csak éjszaka, hanem nappal is, és úgy érzem a ruhámban szaladgálnak. Ruhástól fürdök, naponta többször, hatvan fokon mosok, próbáltam már ruhatetű és poloska irtót, nem használt semmi. Még az ágyneműm is dobtam el. Nem birom már. Bolha nem, mert volt már tapasztalatom vele. De ez a kicsi vmi rosszabb mint a bolha. Láttam egyszer kétszer egy kicsi, apró, sötétbarna, futó, hosszukás vmit, dea netes képekről nem tudom eldönteni, h poloska v tetű. A poloska ellen szól, h a ruhámban mászik, nappal, mig a tetű ellen, h a földön szaladt.Mi más lehet? Ha vkinek volt hasonló tapasztalata kérem irjon, mert már nem birom. A rokonaim is megteltek.

#poloska #parazita #élőködők
2015. aug. 9. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Keresd meg a feszkuket es egybol rajossz mi az. Persze, ha megtalalod. Agyi poloska ertelem szerint az agy kornyeken lesz.
2015. aug. 9. 19:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Mar kerestem, de semmi feszket nem talaltam, ami poloskara utalna.
2015. aug. 9. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Mindkét gyanúsított viszonylag lassan mozog. Azonban rajtuk kívül még számos viszonylag ártalmatlan rovar él a lakásban, amelyek csak ilyen rendkívüli melegben annyira éhesek, hogy próbálnak az emberből is enni. A kárpitos bútorokat le kellene cserélni, mert belőlük kiirtani őket csak ciánozással lehetne. Egyébként meg alapos takarítás, beleértve az összes lakástextilt, a rések rovarirtóval befújása, a szegélylécek mellett rovarirtó por kiszórása segíthet.
2015. aug. 9. 20:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
ha elterjedt a fertőzés az ágyi poloska megjelenhet a ruhában földön is és ugyan elvileg éjszaka jön elő, de ha elterjed akkor nappal is. Nekem volt részem ágyi poloska csípésben, ezek akár egy hétig is viszketnek lé fájnak, általában több csípés egy kis területen.
2015. aug. 9. 20:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Hívj rovarírtó szakembert, ha hónapok óta tart, akkor már csak egy teljes rovarírtással lehet kiírtani, majd ők megtalálják a fészket is és kiderül, hgoy tetű vagy poloska. Egyébként a ruhatetű szürke színű, ha barna volt, akkor inkább ágyi poloska lehet, azok nagyon el tudnak bújni a legapróbb résekben, szekrények, képek háta mögött, szegélylécekben, karnisban. Éjszaka szívják a vért, de van, hogy a reakció (viszkető kiütés) csak nappal jön elő.
2015. aug. 10. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!