Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy keljek fel időben?

Hogy keljek fel időben?

Figyelt kérdés

Nyár alatt (főleg a meleg miatt) délután 2-kor kelek fel és hajnali 2-3-kor fekszek le. Mikor hűvösebb volt az idő lefeküdtem még 22:00 előtt, de az ébresztőt nem hallottam. A leghangosabb, legidegesítőbb hangot állítottam be és a telefon is a leghangosabb módon keltett. (7:00, 7:01, 7:02, 7:03, 7:04, 7:05, 7:10, 7:15...stb) az első 2-3 kikapcsolására emlékszem de utána mintha fejbe vágtak volna aludtam tovább.. na ez akkor lesz baj ha menni kell iskolába. Valaki írna pár módot hogy visszaszokjak a nappali életmódra, és arra hogy hogyan keljek fel időben?

14/L

2015. aug. 8. 23:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyanaz az ébresztőhangom, mint a csengőhangom. Kénytelen vagyok felkelni mert elsőre nem tudom, hogy csak az ébresztő az, vagy valaki hív.

Beszélgettem már párszor a telefonommal, meg volt hogy nem szóltam bele a kagylóba ha hívtak. De 95%-ban működik.

2015. aug. 9. 00:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha mondjuk lefekszel hajnali 3-kor az ébresztőt ugyanúgy állítsd be 7-re, de a telót rakd a szoba másik végébe, és akkor muszáj lesz felkelned. Lehetőleg miután kinyomod, ne dőlj vissza az ágyba akármennyire is jól esne. Mozogj egy kicsit.
2015. aug. 9. 00:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket! Az első válaszon legalább 2 percig röhögtem :D "Beszélgettem már párszor a telefonommal" Ez volt az a pillanat amikor kiesek a székből :D Köszönöm még egyszer kipróbálom mindet!
2015. aug. 9. 00:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Fokozatosan szoktasd vissza magad. Naponta egy fél órával korábban menj lefeküdni. Ha sehogy sem megy az elalvás, igyál meg 3 dl nyugtató teát (levendula, citromfű stb), persze csinálhatsz belőle jegesteát is, ha ilyen hőségben nem esik jól. Másik jó módszer, hogy lefekvés előtti 1 órában nekiállsz valami olyan házimunkának, amit a legjobban utálsz (nekem ez a vasalás). Hidd el, 10 perc múlva olyan álmos leszel hogy csak na. :D Még egy utolsó tipp: Mindenkinek volt már olyan (kötelező) olvasmánya, amiből ha csak pár oldalt elolvasott, már az életét is megunta. Nos, dőlj le az ágyra, és kezd el hallgatni hangoskönyben. A hangerő akkor jó, ha éppen hogy nem kell nagyon koncentrálni, hogy rendesen halld. Ez azért is jó, mert ha folyamatos halk beszéd/zene mellett alszol el, nem leszel olyan érzékeny a zajokra, hogy egyből felriadsz ha kinnt ugatnak a kutyák vagy dudál valaki. Így remélhetőleg végig tudod aludni az éjszakát, és akkor reggel korábban és kipihentebben ébredsz.
2015. aug. 9. 00:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Tudom:) mindig olyan valami mellett alszok el hogy beszél vagy énekel. Általában kb. fél órás vlogokon szoktam elalduni :D Viszont a kötelező olvasmány hangoskönyvben jó ötlet (y) AMÚGY SE OLVASNÁM EL SEMMIPÉNZÉRT AZT ÁTKOZOTT KÖNYVET :D
2015. aug. 9. 03:16
 6/9 anonim ***** válasza:
5%
Pedig nem artana mert akkor nem maradnal buta.
2015. aug. 9. 08:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Neked meg némi etikett óra nem ártana, akkor nem maradnál bunkó.

Nekem is voltak olyan kötelezőim, amiket utáltam és nem olvastam el, pedig szeretem a szépirodalmat, és elég művelt is vagyok ezen a téren.

2015. aug. 9. 12:03
 8/9 A kérdező kommentje:

Kedves 08:26-os válaszoló!

Egy szóval sem mondtam azt hogy nem szeretek olvasni. Rengeteg könyvet kiolvastam már (Harry Potter, Trónok harca, Csillagainkbam a hiba, Papírvárosok...stb...). Csupán a kötelező olvasmányokat nem olvasom el! Unalmasnak találom az ilyeneket: Egri csillagok, A kőszívű ember fiai, A láthatatlan ember... Szerintem ezek unalmasak és nincs bennük izgalom. Arra a szavadra hogy buta pedig csak annyit mondok ha nem ismersz akkor miért kritizálsz? 4,6 az átlagom és ezt tartom 5. osztály óta. (Előtte kitűnő voltam) magyarból négyes és ötös vagyok (nem dicsekedni akartam csak azt hogy nézd meg, kit tartassz butának!)

2015. aug. 9. 17:38
 9/9 Dosztojevszkij válasza:
Az idő nem más, mint lét és nemlét kapcsolata.
2015. aug. 21. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!