Honnan lehet tudni hogy egy orvos a pénz reményében kedves csak, vagy egyébként is az?
Most komolyan miért lényeges ez? Ha cipőt nézek egy boltban, és kedves velem egy eladónő én nem filózok azon, hogy ez az alaptermészete-e vagy csak munkaköri kötelessége.
Nyilván ha egy orvos végig nagyon minőségi szolgáltatást nyújt, persze ebben itt most a műtét a lényeg, akkor a pácienstől utólag nagyobb valószínűséggel kap hálapénzt. A hálapénzről meg az a véleményem, hogy egy orvos simán megérdemel pácienstől vagy szüleitől/gyerekeitől műtétért 1 heti nettó fizetést. Komolytalan az, ahogy nálunk az állami egészségügyben az orvosokat fizetik, egy komoly sebésztől nem sajnálok havi 1-2 millió nettót, vicces lenne ha havi 200-300 nettót vinnének csak haza.
Nem vagyok orvos, de páciensként én is, családtagjaim, ismerőseim is belülről láttuk, hogy hogyan működik a rendszer, orvos ismerőseink is vannak.
Aki nem hülye és nem sóher az tudja, hogy egy kisebb műtért egy heti fizuját szokás adni a műtő főorvosnak, aki annak egy részét leosztja asszisztenciának. Rendben van ha egy közmunkás 10-20 ezret fizet, de mondjuk aki havi nettó 400 ezret keres, annak ugyanezért 100 ezret illik adnia.
És a "főorvos úr betegével", ahogy a fizető pácienst a nővérek nevezik, mindenki kedves, segítőkész a kórházban, a másikat meg éppen csak elpusztulni nem hagyják. (Pl. húgom szülésnél olyan nővel volt egy szobában aki nem fizetett, és annak a szülést nagyon későn indították meg, 2 napig keményen szenvedett).
Röviden, kísérletezhetsz a rendszerrel ha akarsz, de egyszerűbb fizetni műtét után rögtön, és akkor tutira nem ér csalódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!