Miért magasabb mindig a vérnyomásom az első mérésnél?
Nekem is így van. Én azt vettem észre magamon h elsô mérésnél mindig nagyon izgulok ne h magas legyen és miután nem is magas, már második mérésnél nem is izgulok meg semmi és akkor sokkal alacsonyabb.
Lehet h te is izgulsz vagy félsz egy kicsit tôle
Stressz miatt, hirtelen mozdulatok miatt, beszélgetés miatt lehet vártnál magasabb.
Orvosi rendelőben is leültetnek, megvárják, amíg megnyugszol, beszélnek veled, hogy kényelmesen érezd magad, majd utána mérnek csak. Otthon magadnak mered, 1-2 percet ülj nyugodtan a mérés előtt, az is jó eredményt fog mutatni. Ha előtte fizikailag aktív voltál, megint mást fog mutatni, több idő kell a megnyugvához.
Már nem izgulok mérés előtt, ez csak eleinte volt, 2-3 éve mérem reggel és este (ha el nem felejtem, ezért csodálkozom, hogy miért van így.
Tulajdonképpen akkor a második eredményt kell figyelembe venni?
mert izgulsz, valamint a vérnyomás percenként változik, nincs két egyforma érték,
szabályos mérés legalább 3szor kell egymás után és annak az átlagát kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!