Testsúly csökkentés fejlődő szervezetnek?
Üdv!
15 éves fiú vagyok(gyakorlatilag 16 mert még fél hónap...)
kb. 180cm és 85-87 kg
fél éve járok edzőterembe akkor 1-2 centivel lehettem kisebb és 80-82kg voltam...
A lényeg,hogy heti 1-2 alkalommal futottam de amint eljött az allergia szezon,ennek annyi lett.
Most beszereztem egy maszkot ami nagyon gátolja a levegő felvételt,de legalább tudok futni,mert nincs pollen(vidéken lakok egy holtág mellett,így van pollen rendesen)
van egy becsléseim szerint 5000-6000m-es táv amin jelenleg futok,de nem tudom egyben lefutni és nem is akarom egyenlőre hanem kb. 3/4 részét futom a többit sétálok. Szeretném,ha napi rendszerességgel menne a dolog, de ahhoz még kell egy kicsi idő...
Viszont fogalmam nincs, hogy mit ehetnék,nem vagyunk gazdagok úgyhogy csirkemell rizzsel nem jöhet szóba mert az drága. Azt kéne megírni, hogy mi az amit ehet mi az amit kerülje és nyitott vagyok mindenre,nagyon jól tudok főzni és szeretem a változatos ízeket:kínai,olasz,tengeri cuccok,hazai ízek vagy egy jó kis hamburger is nagyon jól tud esni, bár a húst nem annyira szeretem,inkább a köreteket,zöldségeket és tésztákat szeretem,ami lehet, hogy nem a legjobb... csak attól félek, hogyha nem eszek rendesen,akkor valami nem fejlődik ki rendesen és idős koromban baj lesz...
Hogy miért csinálom?
1.Egészség, nagyon fontos,hogy egészséges legyek,erős és le tudjam küzdeni az akadályokat(fizikai és mentális értelemben is!)
2. Sokkal könnyebb az élet,ha nem vagy nagyon hájas,hiszen majd ha eljön az ideje annak, hogy dolgozni menjek, nem fog ártani,ha nagyjából "jól" nézek ki...
3. Nem akarom,hogy ez miatt legyen önbizalom hiányom. És meg akarom mutatni, hogy igenis a legdagibb gyerekből lehet az egyik legjobb :)
Még egyszer: 180cm,kb.85-87kg,16 és fiú normális étrend és néhány tanács mozgáshoz,izomépítéshez.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ne haragudj, hogy ezt irom, de van 1 fura rész a kérdésben
Azt írtad, hogy a csirkemell rizzsel tul drága
De kozben ezt is irtad: 'nyitott vagyok mindenre,nagyon jól tudok főzni és szeretem a változatos ízeket:kínai,olasz,tengeri cuccok,hazai ízek'
Es azert a tengeri cuccok sokkal drágábbak, mint a csirkemell
Hogy a kérdésedre is válaszoljak lehet a tesztaadagon kene csökkenteni
Konditerembe nem jársz?
Oké :)
Az edzoteremert bocsi,en nem voltam elég figyelmes :/
"nem vagyunk gazdagok úgyhogy csirkemell rizzsel nem jöhet szóba mert az.."
Ha kicsit számolgatsz,akkor kiderül,hogy a szar (nem prémium) kategóriás virsliből egy kiló többe kerül mint a csirkemell.A rizs meg nem drága..Neked egyébként barna rizs kell ha már itt tartunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!