Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Krónikus mandulagyulladás....

Krónikus mandulagyulladás. Műttessem, vagy ne?

Figyelt kérdés

Nem olyan egyszerű, mert végülis nem fáj... Kivették még gyerekkoromban, de visszanőtt valamennyi. Véletlenül derült ki fül-orr-gégészeten a múltkor, mert sokszor tapinthatóak itt-ott a nyirokcsomóim, és évente 2-3 alkalommal be is gyullad a torkom. De ezzel semmi gondom nem volt eddig. Utánaolvastam, hogy milyen tünetek lehetnek ha ez van, és rám igaz sok minden. A bőrömön itt-ott szoktak problémák lenni, néha egyik-másik izületem fájdogál. Lehet, hogy emiatt?

28 vagyok. Kivetessem? Mennyi idő a lábadozás, hogy már nem fáj nagyon?

2010. márc. 4. 00:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha problémát jelent, akkor mindenképp vetesd ki ha nem fáj, akkor is, mert a szervezetedben a góc sok minden bajt okozhat, ahogy te is írod.

Az első hét a legrosszabb, de 2-3 hét alatt teljesen túl leszel rajta.

2010. márc. 4. 06:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Az első hét a legrosszabb, ahogy az előző is írta. Nekem 2 hét alatt teljesen ,eggyógyult a seb. Nagyon jó a Cataflan a sebfájdalomra műtét után, én azon éltem.
2010. márc. 4. 07:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nektek is hasonló gondjaitok voltak, vagy durvább volt a helyzet?
2010. márc. 4. 14:34
 4/9 anonim ***** válasza:
nekem rendszeresen szokott lenni tüszős. nagyon rossz, szenvedek mint a kutya, de nem műttetem. nemcsak azért mert félek, hanem utána sokáig csak pépeset ehetsz és egy darabig nem beszélhetsz. egyiket sem bírnám ki. akkor már inkább néha szenvedek ha muszáj. már a 20.-on is túlvagyok, szerencsére már egy jó ideje nem jött elő, de bármikor begyulladhat.
2010. márc. 4. 22:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Második vagyok, nekem 13 évesen akarták kivenni, de aztán megfűztem őseimet, hogy ne. Aztán 23 évesen vetettem ki, mert évente kb. 8-szor gennyes volt (nem túlzok), elkezdett hullani nagyon a hajam, fájt a térdem és megijedtem, hogy a szívemre fog húzodni, ugyanis a doki evvel paráztatott. Csak akkor okoz gondot, ha gennyes is a torkod, ha csak gyulladt, piros, akkor nem szerintem. Fül-orr-gégésztől kérdezd meg (olyantól, akiben megbízol), hogy szerinte ki kell-e vetetni.
2010. márc. 6. 19:44
 6/9 anonim ***** válasza:
NEm igaz, hogy műtét után napokig nem beszélhetsz, én beszéltem már aznap is. És nemcsak pépeset lehet enni, hanem bármit, amit le tudsz nyelni. Igaz, soha nem rágtam meg annyira az ételt, mint akkor a műtét után.
2010. márc. 6. 19:46
 7/9 anonim ***** válasza:
orvos mondta hogy csak pépeset lehet enni és ezzel nem szabad viccelni mert ha felsérti a kaja a sebet akkor nagy gáz van, mert vérben nagyon bő akkor az a terület és el is vérezhetsz.
2010. márc. 7. 09:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

nekem ugyanez volt, kiskoromban kivették, de ottmaradt egy jó darab mindkét oldalon, aztán az gennyes volt meg nem tudtam hideget inni, mert azonnal megfájdult már egy korty hideg üdítő után... huszonévesen elmentem és kivették, mert amikor már gennyes és visszatérő a probléma, akkor tényleg muszáj... azóta egyáltalán nem fájt a torkom és rengeteg hideg dolgot ihatok és ehetek, a műtét után 3 napig nem volt vészes, csak utána kezdett nagyon fájni, kb 10 napon át, az durva volt, tényleg nagyon durva, de hát megérte!!!

Cataflam segített nekem is, de vigyázni kell vele, mert nem kíméli az ember gyomrát meg beleit!

2010. márc. 12. 14:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2010. márc. 12. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!