Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Felléphet flashback-effektus...

Felléphet flashback-effektus marijuanától?

Figyelt kérdés

Egy pszichológus mondta, hogy a marijuana önmagában nem lenne veszélyesebb drog az alkoholnál, viszont az a probléma vele, hogy fogyasztás után 1 nappal, egy héttel, 1 évvel, szóval akármikor visszatérhet a hatása. Ha ez vezetés közben történik, az nyilván nem szerencsés.

Gondolom nem gyakori jelenség, de tapasztalt már valaki ilyet? Vagy ez csak ilyen "dokumentáltak már ilyet is" dolog?

2010. márc. 3. 23:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Pont most volt :D:D

Elöbb zenét hallgattam, kicsit rábambultam a laptopom felső sarkára és hirtelen az vettem észre (úgy is éreztem) hogy enyhén csavarodni kezd amit látok (és énis mentem vele egy pillanatra). Aztán elpillantottam oldalra és a kislámpa fénye ami a falra vetül egészen élénk lett, "zselésedett" a szekrény és a függöny, utána rápillantottam a plafon lámpára és az árnyéka táncolt.

Aztán rájöttem mi van és úgymond "visszaszívtam" magamba aztán elmúlt. :D Utána furcsa, enyhén hideg érzés lett úrrá rajtam (mint amit para közben érez az ember) és kicsi szorongás. Ez pár perce volt, rágugliztam aztán most itt vagyok :D Még mindig érzem picit a parát de már szinte teljesen elmúlt a dolog.

Néha-néha akkor jön ilyen elő nálam ha fáradt vagyok és néha elbambulgatok, még pár nappal az utolsó betépés után is. Nem veszélyes annyira mert ha valami fontos dolgom van akkor csak mint irtam visszatartom az érzést és a fű-szerű élénkség megszűnik. Csak mivel nem adtam át magam az érzésnek, ezért hagyja maga után ezt a kis parát úgy gondolom.

Viszont észrevettem hogy több napig is eltarthat a hatása, mivel nem vagyok rendszeres fogyasztó, csak alkalmanként, ezért 1-2-3 nappal utána is érzem hogy hol teljesen nyugis vagyok hol viszont indok nélkül rámjön a szorongás. Nem túl nagy mértékű, a környezetem nem veszi észre, csak én, hogy valami nem smakkol, de aztán rájövök hogy ok nélkül van bennem ez az érzés és akkor tudom csökkenteni. :D

Persze néha játszadozom is a dologgal direkt próbálok ilyen dolgokat művelni, hogy rákoncentrálok valamire és ha észreveszem hogy épphogycsak enyhén megváltozik amit érzékelek akkor arra rámegyek és kvázi "direkt beképzelem magamnak" mintha be lennék tépve. Érdekes:))

2012. febr. 22. 20:50
 12/16 anonim ***** válasza:

Vagy kamu aki azt írja, hogy nem lehet flashback tőle, vagy sose használta, vagy szerencsés alkat.

Én keményen toltam jó 3-4 hónapig, aztán megjött az eszem egyik napról másikra befejeztem. nos ez 2 hónapja volt. azóta néha hirtelen furcsán szoktam érezni magam, meg valamikor úgy érzem mintha a világ ellenem akarna fordulni , hasonlóak. a látásomat is szétk.rta kicsit , mert félreláttam , térlátásproblémák adódtak (most már kezd normalizálódni hála) . szóval aki kb addig tolta mint én vagy még tovább, és befejezi hirtelen, számíthat akár ilyenekre is, mondjuk lehet én vagyok szerencsétlen hogy nem bírom.

2012. máj. 29. 22:53
 13/16 GVS válasza:
Ez mondjuk engem is érdekelne. Hónapokkal ezelőtt szívtam marihuánát és van, hogy néha vissza jönnek a flashek. Gyakran úgy érzem egyik pillanatról a másikra, hogy hiába beszélgetek más emberrel, olyan mintha a saját elmémmel beszélgetnék. Amikor először volt flashbackem, azt hittem megbolondultam. Kissé ilyesztő volt, hogy betépés nélkül is előjön a betépett állapot. Akkor azt hittem, hogy már nem én uralom az életemet és ez bármikor előjöhet.
2014. aug. 21. 01:35
 14/16 anonim ***** válasza:
nekem vezetés közben jött elő. nem kellett miatta megállni, nem volt vészes, viszont kicsit megijedtem, hogy előjött. szerintem a szorongás fokozza az előfordulási esélyét, ugyan is 4 éve nem téptem, csak legutóbb olyan környezetből jöttem el, ahol közvetlen mellettem használták a cuccot. előtte kb. 3 évvel ezelőtt volt, akkor is amolyan para jellegű, hogy attól féltem valamilyen módon fűvel van dolgom (beszívtam a füstöt, körbe adjuk a cigit stb). szóval ez nálam abszolút negatív élmény, lehet azért is jelenik meg újra, mert bennem maradt egy félelem (túlszívás, pánik..)
2016. nov. 29. 17:41
 15/16 anonim ***** válasza:

előző vagyok, egy szakmai anyag,ha valaki olvasná:

. A trip teljes intenzitású felidéződése nagyon ritkán fordul elő, a flashbackeket inkább az erőteljes érzelmi hullámzás, a "biztos talaj megingása", esetleg a látómező eltorzulása jellemzi. Nem tisztázott, hogy mi okozza ezeket a jelenségeket, de bizonyos események, mint pl. az erős érzelmi megrázkódtatás növelik a bekövetkezés valószínűségét. Más drogok (pl. marijuana) fogyasztása szintén válthat ki flashbacket

2016. nov. 29. 17:58
 16/16 Dvorr válasza:
Igen lehetséges én pár hónapja próbáltam párszor. És ugye én nem szerettem a hatását. kifejezetten utáltam. és mostanában van az hogy úgy érzem mint amikor bebasz a cucc és egy fél oráig tulajdonképpen be vagyok tépve a gondolataimtól. és nagyon rossz pl ma volt 4 ilyen flashbackem mert idegesebb voltam. próbáj egy kicsit vigyázni az érzéseidre és adj neki egy hónapot hogy elmúljon. járj sportolni mivel a THC a zsírszövetekben rakódik le és sportolással ki is megy onnan. és ne pánikoj hanem feküdj le egy kicsit és halgass zenét hogy elmúljon az idegességed.
2017. nov. 10. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!