Elsősorban orvosok, gyógyszerészek segítségét szeretném kérni. Egy 13 éves lánynak, baloldali (nem tüszős) mandulagyulladására 50mq-os Cataflam-V filmtablettát írt fel tegnap a gyerekorvos (+torokfertőtlenítőt). Napi 2x1 az adag. Szedheti-e?
Figyelt kérdés
A gyermeknek 1-2-es szívzöreje van, jóindulatú. A betegtájékoztatón az szerepel, hogy 14 éves kor alatt nem adható. Szedheti a gyerek ennek ellenére? Egészségügyi főiskolát végeztem, nyugodtan bele lehet menni a részletekbe:)
Köszönöm megtisztelő válaszukat és idejüket!
2015. júl. 8. 08:19
1/7 anonim válasza:
Orvos írta fel. Ha nem bízol benne, válts orvost!
A gyógyszerész véleményét pedig a gyógyszertárban kiváltáskor kérd!
2/7 A kérdező kommentje:
Úgy érzem, elég világosan és érthetően kérdeztem. De csak, h a válaszoló tanuljon: nem az én gyerekem és én megkérdeztem volna a gyógyszerészt a kiváltáskor. És köszönöm szépen a meglepően új infót, de én is tudom, h orvos írta fel. Hallottál esetleg a konzíliumról? Közvetve, de próbáld megérteni, h miért írtam ezt most:) Szóval, továbbra is várom az adekvát válaszokat. "Frusztráltak, akiket idegesít más kérdése, kíméljenek" jeligére:)
2015. júl. 8. 09:35
3/7 A kérdező kommentje:
Amúgy meg helyettesítő orvos volt, szóval a válasz feleslegessége belátható.
2015. júl. 8. 09:36
5/7 A kérdező kommentje:
Azt látom, hanem többnyire az okoskodók oldala... De örülök, h hasznukra lehetek a frusztráltaknak, hogy így névtelenül oktatgathassák az embereket:) Érdekes látni, hogy sok kérdés mennyire idegesít másokat:D
2015. júl. 8. 09:56
6/7 anonim válasza:
Szerintem ne háborodj fel sajnos itt nem valoszinű hogy találsz olyan megbizhato embert aki erre tud válaszolni.
De azt nem értem ha a gyerekorvos felirta akkor miért nem hiszel neki, inkább itt kérdezgetsz.ha valaki azt mondja itt hogy gyogyszerész és válaszol valami hülyeséget annak jobban elhiszed mint az orvosnak élöben?
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Ezeket a szempontokat én is figyelembe vettem, gondoltam támaszkodhatok a főiskolai végzettségemre, h kiszűrjem a helytelen választ. Fél óra múlva már konzultálunk a gyerek kezelőorvosával. Kíváncsi lettem volna a véleményekre, mert nekem kissé erős gyógyszernek tűnik a cataflam. Nem nagyon ismerem a gyakorikerdesek.hu-t, köszi a válaszod, akkor ilyen kérdést nem teszek fel többet, ha ennyire nem érdemes
2015. júl. 8. 11:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!