Gyümölcskosár kérdése:
Hogyan küzdhetném le a fogorvos iránti félelmem?
Figyelt kérdés
Az a lényeg, hogy nagyon félek a fogorvostól már évek óta. Minden évben járok rendbe tetetni a fogaim, sajnos eléggé rosszak a fogaim. Állandóan letörnek, szuvasodnak. Sajnos sok rágófogamat ki kellett már húzni, szinte csak az első fogsorom van meg. Szerencsére elől még nem kellett húzni. A baj az, hogy nekem minden húzás fájt eddig nem is kicsit injekció ellenére is. A tömés fúrás gyökérkezelés nem zavar, ezektől nem félek. Előfordult hogy vissza mondtam telefonba a húzást, mert ennyire félek. Pedig most is ki kellene húzatnom két fogamat. Ez 27-én lesz. Képes vagyok rosszul lenni, vagy ájulás kerülget a húzás hallatára. Ez rettenetesen rossz. Szeretnék tanácsokat kapni hogyan győzhetném le ezt a félelmem. Mert eddig képtelen voltam erre. Tudtok valami tanácsot adni nekem? Ti is ennyire féltek a húzástól?2015. júl. 3. 15:15
1/7 anonim válasza:
Én is ilyen voltam, de nekem a gyökérkezelés volt a rémálmom. Senki sem állítja, hogy a fogászati beavatkozások teljesen fájdalommentesek, oda senki nem jókedvében jár, hanem mert muszáj. Nekem a legrosszabb idáig a bölcsességfogam kivésése volt. Annál egy sima húzás 100x "kellemesebb". Valahogy az idő múlásával sikerült legyőznöm ezt a félelmet, talán mert rájöttem, hogy sokkal de sokkal traumatizálóbb dolgok is vannak az életben, mint egy többé-kevésbé fájdalmas fogorvosi vizit.
2/7 A kérdező kommentje:
A gyökérkezelés nekem nem volt olyan vészes. Persze azt is éreztem szuri után is. Próbálok erőt venni magamon, mikor tudom, hogy ki kell húzni, de valahogy a félelmem erősebb nálam. Persze tudom, hogy ennél sokkal fájdalmasabb dolgok is lesznek az életben, de most ettől szenvedek sajnos. nem tudom hogyan lehetne ezt legyőzni.
2015. júl. 3. 15:28
3/7 anonim válasza:
Én mondtam ha ma elmentél volna már túllennél rajta és nem agyalnál ennyit.
Menj el másik dokihoz ha ennyire rosszul húzza a fogat. Normális doki simán kiszedi nagyobb fájdalom nélkül.
Egyébként meg felesleges félni, gondolj kezelés közben másra.
4/7 A kérdező kommentje:
Igen csak ma közbejött valami. El kellett valamit intéznem. Ez most véletlenül jött ki így. Sajnos húzás közben nem tudok másra gondolni. Meglátom a fogót, és kész vagyok.
2015. júl. 3. 16:09
5/7 A kérdező kommentje:
És az baj hogy új fogorvosom van, és az új doki nem tudom hogy húz fogat.
2015. júl. 3. 16:10
6/7 anonim válasza:
Én is így voltam.. mikor éjszaka egyszer aludni sem tudtam úgy luktetett a fogam, másnap reggel már csak úgy szaladtam a dokihoz. Ettől jobban féltem utána. Rendbe is hozattam az összes fogam utána.
7/7 A kérdező kommentje:
Én is jártam már így régebben, hogy egész éjszaka fájt a fogam, a fogamtól meg a fejem. Persze azt a fogamat is kihúzták és az is fájt húzáskor. Szóval bennem lehet a hiba, hogy mindig érzem a húzást.
2015. júl. 3. 19:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!