Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fizikai munkától "meddig"...

Fizikai munkától "meddig" lehet fogyni? Normál étkezés mellett abbamarad a fogyás?

Figyelt kérdés

Tavaly szeptemberben kezdtem el dolgozni, alkalmi munkát kaptam heti egy nap, de olyankor elég kemény fizikai meló.Akkor 60 kg körüli voltam.Az utóbbi hónapokban vettem észre és a mérleg is bizonyítja, hogy a heti egy nap melótól is jó pár kilót leadtam.(Olyankor nem tudok normálisan enni, reggelire bekapok egy rántottát, ebéd péksüti és csak vacsorára eszem rendesen).Nos, most más melót is találtam, szintén fizikai munka és ugyan ez a felborult étkezés, hajnal négykor valami kaja, délben szendvics, péksüti, vacsira főtt étel.És továbbra is mennek le a kilók.Én amúgy is mindíg inkább fogyásra voltam hajlamos, de olyan érzés , mintha minden munkával töltött nap után lemenne rólam egy kiló :(

Amíg háztartásbeli voltam, akkor sem voltam kövér, de jobb húsban voltam, nem akarok nyúzott gebe lenni!

Mennyiségre kb ugyan annyit eszek, mint azelőtt, csak máshogy elosztva és többet mozgok.Sokkal többet!Na meg néha éhezek, ha csúszik egy egy étkezés, de bepótolom.Akkor meg nem értem, miért fogyok folyton?Meddig fog ez így menni?Abbamarad egy ponton túl vajon a fogyás? Vagy kóros mértékű is lehet? Mondom, nem diétázom, nem eszek lényegesen kevesebbet.Most 55 kg vagyok.Amúgy 40 éves nő vagyok, viszonylag egészséges életmódot élek, legalábbis nincsenek káros szenvedélyeim.

2015. jún. 30. 19:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Segíthetek bővebben ha gondolod, írj privátot ha érdekel a dolog.

Egyébként csinálj este főtt ételt, mondjuk rizst+húst, esetleg durum tésztát. És egész nap tudod hordani magaddal, a péksüti amúgy sem egészséges. :)

2015. jún. 30. 19:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Mivel a fizikia munka mellett jóval több kaloriára van szükséged (mivel a munka sok kalóriát felhasznál), ezért teljesen normális dolog, ha fogysz azonos mennyiségü kaja mellett. Ha több energiát használsz fel, akkor többet is kell bevinni ahhoz, hogy ne fogyj tovább - ehyét több zsírt, szénhidrátot, akkor be tudod pótolni a hiányzó kaotiákat.
2015. jún. 30. 19:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Én hízásra hajlamos vagyok, de mikor anno elkezdtem dolgozni én is elkezdtem fogyni. Utána megállt a fogyás és megint elkezdtem hízni. Feltételezem az ok kb. ugyanaz lehet, nálad is, mint nálam volt akkor.

Valószínűleg a viszonylag hirtelen bekövetkezett változás az, ami okozza. Addig biztosan fogyni fogsz, amíg a szervezeted rá nem áll a fizikai munkára. Viszont segíthetsz azzal, hogy kicsit jobban oda figyelsz az étkezésre. Ne maradjon ki egy étkezés sem és egyél kicsit többet, mint azelőtt. A fizikai munkával nagyobb lett a kalóriaszükségleted is. Ha nem áll meg a fogyás annak ellenére sem, hogy rendszeresen és többet eszel a megszokottnál azonnal fordulj orvoshoz, mert akkor egy teljes vérkép valószínűleg nem ártana.

Egyébként egészséged terén valami változást tapasztalsz?

2015. jún. 30. 19:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Az egészségem "érdekes"...

2008-ban mindenféle tüneteim voltak, teljesen kivizsgáltak, csináltak vérképet is meg mindent, semmi bajomat nem találták, rámondták hogy pánikbetegség.Utána nagyon hosszú ideig otthonülő életmódot folytattam, meg bétablokkoló gyógyszert szedtem, mert időnként szépen felugrott a vérnyomásom,Akkoriban lassan feljött rám néhány plusz kiló.Azt hittem, a gyógyszerem hízlal.De most már látom hogy a mozgáshiány volt a ludas.A gyógyszert most is szedem, a vérnyomásom megint ugrál, más bajom nincs.

2015. jún. 30. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!