Észrevettem, hogy kullancs van bennem, anya ki is szedte, viszont hányingerem van, egész nap szédültem, zsibbad a lábam és fáj is, de csak az a lábam ahol a kullancs volt. Ez természetes?
Szólj anyukádnak, és menjetek mielőbb orvoshoz!
Nem természetes!
Lehet bent ragadt a feje,ez nem normális.
Lázad nincs?
A kullancs nyálára allergiás lehetsz és betegségeket is hordozhat.
Hétfőn irány a vérvétel,mert a Lyme kór akár hónapokig is lappanghat.
A kullancsok által terjesztett agyvelőgyulladás lehet ilyesmi hatással (hányinger, szédülés), bár ha jól értem, nemrég történt az eset, az agyvelőgyulladásnak viszont JÓVAL hosszabb (hetekig tartó) lappangási ideje van. A lábfájás pedig semmiképp sem illik a képbe, ilyen tünete ugyanis sem magának a kullancscsípésnek, sem az agyvelőgyulladásnak nincsen.
A Lyme-kórnak egészen más tünetei vannak, a lappangási ideje pedig minimum hónapokban, de inkább években mérhető, szóval az biztosan nem jelentkezhetett rajtad.
Ezzel együtt ha a hányinger és a szédülés holnapra nem múlik el, nézesd meg magad egy orvossal, minél előbb, annál jobb.
A Lyme-kórral való fertőzés esetén jelenik meg piros folt az ember lábán, de nem kettő, hanem nagyon jellegzetes, kör alakú. Agyvelőgyulladás esetén pedig nem jelenik meg piros folt a lábon.
Mindenesetre menj el orvoshoz.
Nem, sok olyan eset van, amikor nem jelenik meg folt Lyme-kóros fertőzés esetén.
De ha az ember lábán bármilyen folt jelenik meg kullancscsípés után, akkor azt mindenképpen ki kell vizsgáltatni, és a hányinger-szédülés kombó is nyilván problémát jelezhet. A kullancsok által terjesztett betegségek RENDKÍVÜL súlyosak lehetnek, szóval nem érdemes kockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!