Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Állandó szorongás! Mit tegyek?

Állandó szorongás! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Állandó hányingerem, rossz közérzetem van, nincs jó kedvem. Ha valami stresszes dolog ér azonnal elkap a hányinger, a rossz közérzet a szorongás, mintha egy gombóc lenne a torkomra és ez kihatással van mindenre, nincs türelmem az embrekhez, a dolgokhoz, már jártam pszichológusnál, kibeszéltem magamból a dolgokat, de nem segített. Kaptam 0,5-ös Frontint de már az sem segít, sem a valeriána sem semmilyen másfajta gyógykészítmény. Valaki jár ugyanebben a cipőben? Valami tanács?

2015. jún. 24. 10:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Alapvetoen az elettel szembeni problemaidat nem fogja semmilyen gyogyszer megoldani. Miert szednel akarmilyen gyogyszert, amikor ezzel a teged ero napi stresszek nem szunnek meg? A stresszhatasokat kellene elkerulnod az eletben, nem letompitani magad gyogyszerekkel.
2015. jún. 24. 11:03
 2/3 anonim ***** válasza:

A "kibeszélés" és a nyugtatók nem is fognak segíteni.

Keress fel egy olyan szakembert, aki pszichoterápiát alkalmaz, nagyon hatásos szorongásra például a kognitív viselkedésterápia vagy a mindfulness.

Sportolj rendszeresen, mert nagyon jó feszültségoldó. Tanulj meg relaxálni, minden nap meditálj 15-20 percet (lehet több is) reggel ébredés után vagy este lefekvés előtt. Jógázz heti 2x minimum.

Figyelj a táplálkozásodra is, ne fogyassz koffein tartalmú dolgokat, a túl sok finomított szénhidrátot is kerüld és fokozottan figyelj a JÓ (!) zsírok bevitelére. (Egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavak, pl avokádó, mindenféle magvak, halak..)

Keress egy erős multivitamint, vagy ha azt nem akarsz, akkor magnéziumot B vitamin komplexszel kiegészítve. A halolaj is segíthet, illetve a triptofán is "simítja az idegeket".

Legyél minél többet a szabadban, hihetetlen jó energiákat ad a természet és a napfény is jó hatással van a rossz közérzetre. (Esetleg fényterápiát is kipróbálhatsz ha a pénztárcád engedi, de azt már csak bónuszként, nem elsődleges céllal.)

2015. jún. 24. 11:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Tudod ez egy olyan dolog mint mondjuk egy forro tuzhely. Tudod, hogy meleg es ha hozzanyulsz, akkor megegeted magad. Ilyenkor inkabb megvarjuk amig lehul a tuzhely, vagy nem nyulunk hozza ... de nem kezdesz el gyogyszereket szedni, hogy tovabb birjad a meleget es nyulkalhass tovabb a forro tuzhelyhez.
2015. jún. 24. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!