Pajzsmirigy alulműködés miatt pattanásosságot mi mulasztotta el?
12 éves korom óta küzdök a pattanásokkal a homlokomon, menzesz alatt máshol is. Fél éve diagnosztizálták a pajzsmirigy alulműködést + pcos, inzulinrezisztencia. Diétázom, szedem a gyógyszert és mozgok, de a pattanások nem múlnak, pedig minden más tünetem egyértelműen javul.
Készülök bőrgyógyászhoz is, de még idő, mire eljutok hozzá, ezért kérdezem, hátha: mi mulaszthatná el?
Már mindennel próbálkoztam, annak idején bőrgyógyász is látott, felírt kencét, de semmi. Házi pakolásoktól manna szappanig, krémekig... Semmi nem használ.
Zsíros ételekről szokj le, tehát se zsíros hús, se zsíros kenyér, tepertő, ezáltal nem zsírosodik a bőröd, és nem lesz tág a bőröd közötti lyukak (pórusok).
Ha ilyenem van, akkor arcszesszel kenem azt a részt óránként, éjjel már nem, nálam 2 nap után leszárítja
Hülyeség, a zsíros ételektől nem lesz zsíros a bőröd. Persze nem mindegy, mit eszel és mennyit, de azért ne találjunk már ki ilyeneket. :D
Nem írtad, milyen gyógyszert szedsz, csak pajzsmirigyre vagy mást is? Mondjuk PCOS mellett én nem a pajzsmirigyre tippelnék elsősorban, az amúgy is könnyen kezelhető. A PCOS inkább okoz ilyesmit, és sajnos annak a kezelése sem a legegyszerűbb. Fogamzásgátló lehet jó hatással a bőrödre - már amíg szeded persze. De PCOS-ről millió és egy topik van már a neten, olvasgass mások tapasztalatairól, egyszerűbb, mint itt várni néhány véleményt. :)
Persze a probléma lehet független a fentiektől, simán lehet egy makacs fertőzés is. Akneroxidot próbáltad már? Vény nélkül is kapható, de olvass utána a használatának, mert elég gonosz szer tud lenni. Bőrgyógyász írhat fel sotretet, de sajnos a te esetedben valószínűleg csak addig tartana a hatása, amíg szeded.
Kedves első, nem eszem semmi zsírosat, voltak hosszabb diétáim is, de nem ezen múlik sajnos, de köszönöm!
Kedves második!
Köszönöm a válaszodat, elvileg a pajzsmirigy miatt van, de amúgy az IR-re is szedek gyógyszert, metformint. Sajnos fogamzásgátló miatt jött elő a pcos, többé nem vagyok hajlandó szedni, az csak elfedi a tüneteket, aztán ha abbahagyom, akkor kezdődik minden elölről, és amúgy is babát szeretnénk majd lassan.
Keresgéltem a neten is, de általában csak az a kérdés, hogy pattanás, és akkor jönnek a válaszok, hogy emiatt-amiatt lehet, és általában az a válasz, hogy pajzsmirigy miatt, és majd a gyógyszer segít. De hiába emeltük a dózist, a fő gond, ami legjobban zavart (libidócsökkenés) elmúlt, de most már ez zavar a legjobban, hiszen immár közel 10 éve szenvedek vele...
Utánanézek annak, amit írtál! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!