A helyzet az, hogy voltak tüneteim, ami miatt pajzsmirigyre gyanakodtam, így elmentem a háziorvoshoz, aki egyébként egy nagyon precíz, alapos ember. Vett vért, megjött a leletem, és itt megállt a tudomány, ugyanis magas a TSH-m (6,2 - tehát nem vészesen magas, de nem is jó), viszont a baj az, hogy a szabad T4 is a normál fölött van (21,6). Az orvos csak pislog nagyokat, holnap megyek endokrinológiára, viszont kíváncsi vagyok, hogy másnál is volt-e ilyen, és mi lehet ez.
Hízás, a menstruációm akkor jön meg, amikor kedve szottyan, és sokáig tart. A hízásban a legfurább az volt, hogy évek óta hobbi szinten futok, viszonylag egészségesen étkezem, és mégis feljöttek a kilók. Ami még nagyon feltűnő volt, hogy olyan típusú ember vagyok, aki szinte sosem fázik, -10 fokban is mindig meleg a tenyerem (illetve az volt). Kb. 2-3 hónapja le akar fagyni a kezem-lábam, a párom pólóban ül itthon, én meg plédbe bugyolálva ülök a fotelben. Ráadásul elég rosszul alszom, 8-9 óra alvás után úgy ébredek, mint aki csak kicsit szundított. Erre nem is gondoltam, hogy ettől lehet, az orvos kérdezgetett, és akkor derült ki, hogy de, okozhatja.
2015. márc. 2. 13:31
3/7 anonim válasza:
Sajnálom akkor nem tudok segíteni:( én pont h nagyon fogytam...majd az orvosok úgy is okosabbak lesznek:) ne félj:)
2015. márc. 2. 13:33
4/7 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm!:) Kitartást.:)
2015. márc. 2. 13:35
5/7 anonim válasza:
Nálam is most derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Nekem még 6 alatt volt valamivel a TSH érték, és erre már gyógyszert kaptam, mert hormonpótlás kell.
Én szintén meghíztam, és akármilyen diéta ellenére sem tudtam leadni a kilókat, maximum 4-5 kiló jojózott, de az akár hetente váltakozva. A panaszaid hátterében eléggé valószínű, hogy ez áll.
Az endokrinológus biztos ír majd fel gyógyszert, illetve szerintem még elküld további vérvételre, illetve a gyógyszer hatását is majd vérvételekkel ellenőrzik, hogy jó szinten tartja-e az értékeidet.
2015. márc. 2. 14:40
6/7 anonim válasza:
Ja, még kimaradt, hogy mind a menzesz kimaradását, mind a fáradtságot ez okozhatja, ahogy nálam is. A gyógyszer segít majd gatyába rázni. Lehet, hogy kivizsgálnak majd inzulinrezisztenciára is, mert nekem hasonló panaszokkal az is megvolt, és kiderült, hogy sajna inzulinrezisztenciám is van. Erre is adnak gyógyszert, ha ne adj, esetleg neked is van. És akkor beindul a fogyásod. Pláne, ha mozogsz és egészségesen is étkezel. Szóval jó úton vagy! :)
2015. márc. 2. 14:45
7/7 anonim válasza:
1+3.vagyok:) köszi
Akkor ez azért lehet ,mert nekem pont h túl működik
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!