Lúdtalp: ugyanazt jelenti, mint a boltozatsüllyedés?
Boltozatsüllyedés van hosszanti és haránt, ezek valamelyike a lúdtalp?
És melyik a bokasüllyedés (más néven)?
Vagy ez mind ugyanaz?
A lúdtalp némileg eltérő formái:
1. bokasüllyedés :a hosszboltozat süllyed
2. harántboltozat süllyedés
3. lapos láb: (mindkét lábboltozat egyaránt süllyed)
A te korodban csak a cipőbetét jöhet szóba és a kitartó "kavicsokon-járás"- féle talpmasszázs.
Nem az első voltam.
Köszi.
Akkor is, ha elég hajlékony vagyok és nincsenek rajtam nagy izmok?
És a "kavicsokon-járás" mit tud tenni? Azon kívül, hogy serkenti a vérkeringést és a reflexpontokra is hatással van. Erősíti az izomzatot?
Mindjárt mellékelek képet, hogy milyen a lábfejem. Még vissza tudsz nézni ide?
Általában igyekszem úgy tartani a talpaimat, hogy ne legyen teljesen lesüllyedve a hosszanti boltozat, így a bokák sem süllyednek le.
Az első négy képen azt láthatjátok, hogy ilyen módban tartom azokat, majd a további fotók azt az állapotot mutatják, ahogyan akkor állnak, ha elengedem az izmokat.
Így még van esély szerintetek a korrigálásra? Nincsenek "fixálódva" az izmok.
Köszönöm!
Mióta: gyerekkorom óta, de azt nem tudom, hogy hány éves korom óta, majd megkérdezem anyumat, hátha ő emlékszik.
Azt tudom, hogy amikor olyan 13 éves lehettem, írtak fel betétet, fém volt és egy fém tüske tüske állt ki az alján az eszközből (ezzel lehetett rögzíteni a cipőbe). Nekem ez a kinézet nagyon rémisztő volt gyerekként. Nem nagyon hordtam...
Mostanában olvastam olyanokat, hogy jobb (bizonyos esetekben), ha nem hordja ez ember, mert az is csak arra késztetné a talpat, hogy ne fejlesszen izmokat.
Ma még teszek fel 1 képet, mert a tegnapiból nem biztos, hogy jól ki lehet nézni, amit mutatni szeretnék.
És nagyon köszönöm az eddigi segítségeteket!
Olyan csontos merevség, amiről írtál, szerintem még nem alakult ki!
Na majd akkor még jövök a képpel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!